Kikærtepandekager med regnbuesalat og fetadressing

Kikærtepandekager med regnbuesalat og fetadressing image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 25 min

Ingredienser

4 personer
  • Syltede rødløg

    • 2   rødløg
    • 0,5   dl æblecidereddike
    • 4   spsk. sukker
    • 0,5   dl vand
    • 1   tsk. salt
    •   sort peber
  • Pandekager

    • 250   g kikærtemel
    • 5   dl vand
    • 2   spsk. olivenolie
    • 1   knsp. salt
    • 1   fed hvidløg
    • 4   tsk. sennepsfrø valgfrit
  • Fyld

    • 75   g babyspinat
    • 2   gulerødder
    • 100   g bønnespirer eller løgspirer
    • 100   g blåbær
  • Dressing

    • 75   g feta
    •   citronersaft
    •   sort peber
    • 2   tsk. sesamfrø
    • 5   spsk. olivenolie

Forberedelse

    Forbered syltede rødløg - se opskrift på højre side. Kom kikærtemel i en skål og rør det sammen med vand, olie, salt og revet hvidløg - lad dejen hvile i skålen i ca. 45 minutter.

    Varm ovnen op til 225 grader, varmluft, og stil en pande på 16 cm i diameter ind i ovnen (brug en pande, der kan tåle varmen) og lad panden varme op - det tager ca. 10 minutter. Tag den varme pande ud af ovnen og kom en smule fedtstof på panden - kom knap ½ tsk sennepsfrø på panden, og hæld derefter 1/8 (ca. 1 dl) af dejen på panden, og sørg for det fordeles jævnt over hele panden. Stil panden tilbage i ovnen og bag pandekagen i ca. 4-6 minutter eller indtil kanterne er gyldne og begynder at løsne sig fra panden. Læg den færdige pandekage på et stykke bagepapir og gentag processen til der er 8 små færdige pandekager.

    Skyl spinaten grundigt. Skræl gulerødderne og skær lange, tynde strimler med en tyndskræller. Bland spinat, gulerodsstrimler, spirer og blåbær sammen i en skål med 4 spsk syltede rødløg og fordel blandingen på pandekagerne.

    Smuldr feta i en skål og mos det med en gaffel. Pisk olie og citronsaft i og smag dressingen til med peber. Fordel dressingen ovenpå salaten og drys med sesamfrø.

    Syltede rødløg

    Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver og kom dem i et sylteglas. Hæld eddike, vand, salt, sukker og peber i en gryde og giv det et opkog. Hæld lagen over løgene og sæt glasset på køl. Lad gerne løgene trække nogle timer eller i et døgn, inden de bruges.

    Opskriften er bragt i samarbejde med Økologisk Landsforening. Læs mere påiloveøko.dk/opskrifter