Super frisk. Til Lidl Pris
Kikærtepandekager med regnbuesalat og fetadressing

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Syltede rødløg

rødløg rødløg2
æblecidereddike æblecidereddike0,5 dl dl
sukker sukker4 spsk. spsk.
vand vand0,5 dl dl
salt salt1 tsk. tsk.
sort peber sort peber

Pandekager

kikærtemel kikærtemel250 g g
vand vand5 dl dl
olivenolie olivenolie2 spsk. spsk.
salt salt1 knsp. knsp.
hvidløg hvidløg1 fed fed
sennepsfrø sennepsfrø
(valgfrit)
4 tsk. tsk.

Fyld

babyspinat babyspinat75 g g
gulerødder gulerod2
bønnespirer bønnespirer
(eller løgspirer)
100 g g
blåbær blåbær100 g g

Dressing

feta feta75 g g
citronersaft citronsaft
sort peber sort peber
sesamfrø sesamfrø2 tsk. tsk.
olivenolie olivenolie5 spsk. spsk.

Kikærtepandekager med regnbuesalat og fetadressing

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

25 min
(7)

Opskriften

Forbered syltede rødløg - se opskrift på højre side. Kom kikærtemel i en skål og rør det sammen med vand, olie, salt og revet hvidløg - lad dejen hvile i skålen i ca. 45 minutter.

Varm ovnen op til 225 grader, varmluft, og stil en pande på 16 cm i diameter ind i ovnen (brug en pande, der kan tåle varmen) og lad panden varme op - det tager ca. 10 minutter. Tag den varme pande ud af ovnen og kom en smule fedtstof på panden - kom knap ½ tsk sennepsfrø på panden, og hæld derefter 1/8 (ca. 1 dl) af dejen på panden, og sørg for det fordeles jævnt over hele panden. Stil panden tilbage i ovnen og bag pandekagen i ca. 4-6 minutter eller indtil kanterne er gyldne og begynder at løsne sig fra panden. Læg den færdige pandekage på et stykke bagepapir og gentag processen til der er 8 små færdige pandekager.

Skyl spinaten grundigt. Skræl gulerødderne og skær lange, tynde strimler med en tyndskræller. Bland spinat, gulerodsstrimler, spirer og blåbær sammen i en skål med 4 spsk syltede rødløg og fordel blandingen på pandekagerne.

Smuldr feta i en skål og mos det med en gaffel. Pisk olie og citronsaft i og smag dressingen til med peber. Fordel dressingen ovenpå salaten og drys med sesamfrø.

Syltede rødløg

Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver og kom dem i et sylteglas. Hæld eddike, vand, salt, sukker og peber i en gryde og giv det et opkog. Hæld lagen over løgene og sæt glasset på køl. Lad gerne løgene trække nogle timer eller i et døgn, inden de bruges.

Opskriften er bragt i samarbejde med Økologisk Landsforening. Læs mere påiloveøko.dk/opskrifter