
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Syltede rødløg
rødløg rødløg | 2 | ||
æblecidereddike æblecidereddike | 0,5 dl dl | ||
sukker sukker | 4 spsk. spsk. | ||
vand vand | 0,5 dl dl | ||
salt salt | 1 tsk. tsk. | ||
sort peber sort peber |
Pandekager
kikærtemel kikærtemel | 250 g g | ||
vand vand | 5 dl dl | ||
olivenolie olivenolie | 2 spsk. spsk. | ||
salt salt | 1 knsp. knsp. | ||
hvidløg hvidløg | 1 fed fed | ||
sennepsfrø
sennepsfrø (valgfrit) | 4 tsk. tsk. |
Fyld
babyspinat babyspinat | 75 g g | ||
gulerødder gulerod | 2 | ||
bønnespirer
bønnespirer (eller løgspirer) | 100 g g | ||
blåbær blåbær | 100 g g |
Dressing
feta feta | 75 g g | ||
citronersaft citronsaft | |||
sort peber sort peber | |||
sesamfrø sesamfrø | 2 tsk. tsk. | ||
olivenolie olivenolie | 5 spsk. spsk. |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteKikærtepandekager med regnbuesalat og fetadressing
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Forbered syltede rødløg - se opskrift på højre side. Kom kikærtemel i en skål og rør det sammen med vand, olie, salt og revet hvidløg - lad dejen hvile i skålen i ca. 45 minutter.
Varm ovnen op til 225 grader, varmluft, og stil en pande på 16 cm i diameter ind i ovnen (brug en pande, der kan tåle varmen) og lad panden varme op - det tager ca. 10 minutter. Tag den varme pande ud af ovnen og kom en smule fedtstof på panden - kom knap ½ tsk sennepsfrø på panden, og hæld derefter 1/8 (ca. 1 dl) af dejen på panden, og sørg for det fordeles jævnt over hele panden. Stil panden tilbage i ovnen og bag pandekagen i ca. 4-6 minutter eller indtil kanterne er gyldne og begynder at løsne sig fra panden. Læg den færdige pandekage på et stykke bagepapir og gentag processen til der er 8 små færdige pandekager.
Skyl spinaten grundigt. Skræl gulerødderne og skær lange, tynde strimler med en tyndskræller. Bland spinat, gulerodsstrimler, spirer og blåbær sammen i en skål med 4 spsk syltede rødløg og fordel blandingen på pandekagerne.
Smuldr feta i en skål og mos det med en gaffel. Pisk olie og citronsaft i og smag dressingen til med peber. Fordel dressingen ovenpå salaten og drys med sesamfrø.
Syltede rødløg
Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver og kom dem i et sylteglas. Hæld eddike, vand, salt, sukker og peber i en gryde og giv det et opkog. Hæld lagen over løgene og sæt glasset på køl. Lad gerne løgene trække nogle timer eller i et døgn, inden de bruges.
Opskriften er bragt i samarbejde med Økologisk Landsforening. Læs mere påiloveøko.dk/opskrifter