Khao Pad

Khao Pad image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 25 min

Ingredienser

4 personer
    • 200   g jasminris
    •   olivenolie
    • 3   skalotteløg fint skåret i tern
    • 1   fed hvidløg
    •   ingefær frisk, skrællet
    • 2   røde chilier skåret i tynde skiver
    • 200   g rejer
    • 2   spsk. fiskesauce
    • 2   spsk. sojasauce
    • 2   spsk. limessaft ca. 1 lime
    • 0,5   ananaser frisk, skrællet og skåret i strimler
    • 1   rød peberfrugt skåret i tynde strimler
    • 75   g rosiner
    • 0,5   tsk. gurkemeje
    • 1   spsk. rørsukker eller palmesukker
    • 75   g cashewnødder ristede
    • 3   forårsløg skåret i tynde ringe
    • 10   kviste koriander

Forberedelse

  1. Kog risene.

  2. Opvarm en wok til høj temperatur.

  3. Tilsæt en sjat mild olivenolie i panden, tilsæt skalotteløg, hvidløg og ingefær med det samme, rist kort, tilsæt derefter rød chili og steg i nogle sekunder.

  4. Tilsæt rejerne og steg dem indtil de begynder at blive lyserøde.

  5. Tilsæt den kogte ris og steg den i nogle minutter.

  6. Tilsæt fiskesauce, sojasauce og limejuice og rør godt rundt.

  7. Tilsæt ananas, peberfrugt, rosiner og gurkemeje og steg i nogle minutter.

  8. Tilsæt valgfrit lidt palmesukker for at søde Khao Pad efter smag. Brug lidt ekstra fiskesauce, hvis du foretrækker det mere salt, eller ekstra limejuice for mere syre.

  9. Til sidst tilsæt cashewnødder, forårsløg og halvdelen af korianderen.

  10. Server Khao Pad og drys det med resten af korianderen inden servering.