Super frisk. Til Lidl Pris
Kartofler og auberginer i ovnen på nordafrikansk stil

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

4 løg løg
3 hvidløgsfed hvidløgsfed
1 kg kg kartofler kartoffel
3 spsk. spsk. smør smør
1 tsk. tsk. kommen kommen
(tørret spidskommen)
2 tsk. tsk. Harissa (stærk chilisauce) Harissa (stærk chilisauce)
2 tsk. tsk. honning honning
salt salt
100 ml ml grøntsagsbouillon grøntsagsbouillon
2 stk. stk. auberginer aubergine
(ca. 350 g)
1 bøtter bøtte persille persille
0,5 bundter bundt koriander koriander
2 - 3 stilke stilk pebermynte pebermynte
40 g g rosiner rosin

Kartofler og auberginer i ovnen på nordafrikansk stil

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:10 t
(7)

Sådan gør du

Skræl løget og skær det i skiver. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver. Vask kartoflerne grundigt, og skær dem i halve eller kvarte. Steg dem i smør i 5 min, vend dem af og til.

Tilsæt løg og hvidløg, og steg med i 3 min. Krydr med spidskommen, Harissa, honning og salt, og steg i 1 min. Tilsæt rosiner, og hæld det hele i et stort fad, og hæld bouillonen over. Bag det i en forvarmet ovn ved 200 °C i 15 min.

Skyld i mellemtiden auberginerne, skær dem i kvarte og dernæst i 2 cm tykke stykker. Strø med salt, og lad dem trække i 10 min. Dup væsken af, og bland auberginerne med kartoflerne. Bag videre i 25-30 min, og vend dem af og til.

Pluk bladene af urterne, og hak dem fint. Smag grøntsagerne til før serveringen, og strø bladene udover.