
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
4 | løg løg | ||
3 | hvidløgsfed hvidløgsfed | ||
1 kg kg | kartofler kartoffel | ||
3 spsk. spsk. | smør smør | ||
1 tsk. tsk. | kommen
kommen (tørret spidskommen) | ||
2 tsk. tsk. | Harissa (stærk chilisauce) Harissa (stærk chilisauce) | ||
2 tsk. tsk. | honning honning | ||
salt salt | |||
100 ml ml | grøntsagsbouillon grøntsagsbouillon | ||
2 stk. stk. | auberginer
aubergine (ca. 350 g) | ||
1 bøtter bøtte | persille persille | ||
0,5 bundter bundt | koriander koriander | ||
2 - 3 stilke stilk | pebermynte pebermynte | ||
40 g g | rosiner rosin |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteKartofler og auberginer i ovnen på nordafrikansk stil
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Skræl løget og skær det i skiver. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver. Vask kartoflerne grundigt, og skær dem i halve eller kvarte. Steg dem i smør i 5 min, vend dem af og til.
Tilsæt løg og hvidløg, og steg med i 3 min. Krydr med spidskommen, Harissa, honning og salt, og steg i 1 min. Tilsæt rosiner, og hæld det hele i et stort fad, og hæld bouillonen over. Bag det i en forvarmet ovn ved 200 °C i 15 min.
Skyld i mellemtiden auberginerne, skær dem i kvarte og dernæst i 2 cm tykke stykker. Strø med salt, og lad dem trække i 10 min. Dup væsken af, og bland auberginerne med kartoflerne. Bag videre i 25-30 min, og vend dem af og til.
Pluk bladene af urterne, og hak dem fint. Smag grøntsagerne til før serveringen, og strø bladene udover.