Kardemommevafler med kaffemascarponecreme

Kardemommevafler med kaffemascarponecreme image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

12 stk.
    • 2   dl hvedemel
    • 1   tsk. stødt kardemomme
    • 1   tsk. vaniljesukker
    • 0,5   tsk. bagepulver
    • 1   nip salt
    • 0,5   dl sukker
    • 2   dl mælk
    • 1   æg
    • 50   g smør
    • 200   g mascarpone
    • 0,5   dl kaffe stærk kaffe, f.eks. espressoshot (kold)
    • 3   tsk. flormelis
    •   bær

Forberedelse

    Hjertevafler er et skønt element til et brunchbord eller serveret som dessert. Kardemomme giver en fin, let parfumeret smag til vafler, der sammen med den luftige og cremede kaffemascarponecreme smager vidunderligt. Dejen og cremen kan du lave på forhånd, men spis gerne vaflerne indenfor en halv times tid, når de først er bagt.

    1. Smelt smørret og lad det køle en smule.

    2. Rør mel, kardemomme, vaniljesukker, sukker, bagepulver og salt sammen og pisk derefter æg og mælk i.

    3. Stil dejen på køl i minimum 30 minutter.

    4. Varm vaffeljernet op og pensl det med lidt smør.

    5. Bag dejen til vafler.

    6. Pisk cremen sammen af mascarpone, kold kaffe og flormelis. Pisk kun til det akkurat bliver luftigt - ellers kan det skille.

    7. Spis vaflerne med creme og evt. bær eller andre gode toppings.