
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
hvedemel hvedemel | 2 dl dl | |
stødt kardemomme stødt kardemomme | 1 tsk. tsk. | |
vaniljesukker vaniljesukker | 1 tsk. tsk. | |
bagepulver bagepulver | 0,5 tsk. tsk. | |
salt salt | 1 nip nip | |
sukker sukker | 0,5 dl dl | |
mælk mælk | 2 dl dl | |
æg æg | 1 | |
smør smør | 50 g g | |
mascarpone mascarpone | 200 g g | |
kaffe
kaffe (stærk kaffe, f.eks. espressoshot (kold)) | 0,5 dl dl | |
flormelis flormelis | 3 tsk. tsk. | |
bær bær |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKardemommevafler med kaffemascarponecreme
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Hjertevafler er et skønt element til et brunchbord eller serveret som dessert. Kardemomme giver en fin, let parfumeret smag til vafler, der sammen med den luftige og cremede kaffemascarponecreme smager vidunderligt. Dejen og cremen kan du lave på forhånd, men spis gerne vaflerne indenfor en halv times tid, når de først er bagt.
1. Smelt smørret og lad det køle en smule.
2. Rør mel, kardemomme, vaniljesukker, sukker, bagepulver og salt sammen og pisk derefter æg og mælk i.
3. Stil dejen på køl i minimum 30 minutter.
4. Varm vaffeljernet op og pensl det med lidt smør.
5. Bag dejen til vafler.
6. Pisk cremen sammen af mascarpone, kold kaffe og flormelis. Pisk kun til det akkurat bliver luftigt - ellers kan det skille.
7. Spis vaflerne med creme og evt. bær eller andre gode toppings.