Super frisk. Til Lidl Pris
Karbonader med glaserede gulerødder

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

gulerødder gulerod1 kg kg
smør smør5 spsk. spsk.
hvidløg hvidløg
(presset)
4 fed fed
honning honning2 spsk. spsk.
Salt og peber Salt og peber
persille persille
(friskhakket)
2 spsk. spsk.
hakket grisekød hakket grisekød500 g g
rasp rasp2 dl dl
fedtstof til stegning fedtstof til stegning
salater salat

Karbonader med glaserede gulerødder

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

45 min
(73)

Opskriften

Om du kalder det karbonader eller krebinetter er underordnet – det vil altid være en nostalgisk klassiker at servere til middagen. Vi har her lavet den klassiske karbonade, men i stedet for at stuvede ærter og gulerødder, har vi lavet de lækreste glaserede gulerødder. Kombineret med en sprød salat, så har du et herligt måltid, som samtidig er billig og nem at lave. Rigtig god fornøjelse!

  1. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker på skrå.
  2. Smelt smørret i en pande og tilsæt hvidløg.
  3. Lad det simre uden at det tager farve ca. 1 minut og tilsæt honning.
  4. Rør det godt sammen og vend det grundigt sammen med gulerødderne.
  5. Kom dem i en bradepande i et lag og sæt dem i ovnen ved 220 °C i 35 minutter.
  6. Rør hakket gris med salt og peber og form 4 karbonader.
  7. Vend dem i rasp og steg dem i fedtstof på en pande til de er gyldne og gennemstegte.
  8. Server karbonaderne med de glaserede gulerødder og evt. en frisk grøn salat som tilbehør.


Karbonader – variationer og tilbehør

Vi er i Danmark rigtig glade for grisekød, og når vores kød først bliver paneret, bliver vi ekstra glade. Karbonader dufter også rigtig meget af dansk mad, men det er faktisk en kendt ret i mange lande. Paneringen af karbonaden er til gengæld meget dansk, hvor den i de fleste andre lande minder mere om en stor, flad, hakket bøf.

Vi har lavet en rigtig simpel karbonade, men tilføj gerne lidt favoritkrydderier eller andre friske krydderurter. Du kan også tilføje et æg og lave en fars. Det er smag og behag, hvad man foretrækker.

Har du lidt grøntsagsrester i køleskabet, fx en ekstra gulerod eller squash, så kan du rive dem fint og blande i karbonaden, inden du vender den i rasp.

Vil du gerne have en vegetarisk karbonade, kan du helt undlade kødet, og lave karbonaden af den fintrevede gulerod og squash. Du kommer nok ikke udenom at skulle lave en form for fars, for grøntsagerne skal hænge sammen her. Det kan du gøre ved at tilsætte æg og mel. Kål er også glimrende at bruge, det er bare vigtigt at det er snittet eller revet meget fint, så æg og mel kan holde sammen på karbonaden, når den vendes i rasp.

Du kan også bare bruge et køderstatningsprodukt. I så fald følger du bare opskriften en-til-en.

Skal du være helt sikker på at blive mæt eller hvis du har en teenager i vokseværk, kan du koge nogle kartofler, eventuelt smørstege dem, og servere til karbonaderne – måske endda vælge at servere stuvede spidskål til.

Udover de glaserede gulerødder, så kan du lave en frisk grøn salat, fx vores salat fra vores opskrift på ribeye med knuste kartofler eller en rødbedesalat med feta og avocado.

Har du karbonader til overs, men ikke nok til et helt måltid? Prøv at kombinere dem med vores BLT-sandwich og tag en karbonade-sandwich med til frokost. Det kan godt være dine kollegaer kigger lidt, men det er helt sikkert dem, der går glip af noget!


Karbonader eller krebinetter?

Det er vist en god gammel diskussion, som man aldrig helt finder konklusionen på. Nogle siger det bare handler om, hvorvidt du er fra øst eller vest for Storebælt.

Andre siger det har noget med hvilken type kød, du bruger; om er grisekød eller kalv eller en kombination, eller noget helt tredje.

Det kan også være paneringen; æg og rasp til krebinetten, æg og mel til karbonaden.

Eller det har noget at gøre med størrelsen på ”bøffen”; krebinetten skulle vist være lidt større end karbonaden – man serverer karbonader til frokost, krebinetter til aftensmad.

I bund og grund er karbonader og krebinetter meget ens, og det kommer meget an på, hvem du spørger. Heldigvis bestemmer du helt selv!