
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
vaniljestænger vaniljestang | 0,5 stænger stang | |
sukker sukker | 250 g g | |
smør smør | 75 g g | |
piskefløde piskefløde | 2 dl dl | |
glukosesirup glukosesirup | 1,5 dl dl | |
vaniljesukker vaniljesukker | 1 tsk. tsk. | |
mørk chokolade mørk chokolade | 200 g g | |
salt salt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKarameller med chokolade og flagesalt
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Skær vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Bland dem med en smule sukker. Smelt smørret i en stor tykbundet gryde. Tilsæt resten af ingredienserne, og bring det i kog under omrøring. Kog i 20-30 min uden låg under omrøring. Karamelblandingen skal op på 128 °C (mål med sukkertermometeret eller lav ”kugleprøven, hvor du hælder et par dråber karamel i iskoldt vand og derefter skal kunne forme til seje kugler). Beklæd en form (20 x 30 cm) med bagepapir, og hæld karamellen ned i. Lad den køle helt ned på køkkenbordet, i køleskabet eller i fryseren.
Løft bagepapiret ud af formen, og skær 36 karameller med en skarp, kold kniv. Læg karamellerne på et nyt stykke bagepapir. Smelt chokoladen over vandbad, og dyp karamellerne i chokoladen. Lad det overskydende chokolade dryppe af, inden du lægger karamellerne tilbage på papiret (brug evt. en gaffel til hjælp). Drys med flagesalt, inden chokoladen stivner. Opbevar karamellerne på køl.