Super frisk. Til Lidl Pris
Karameller med chokolade og flagesalt

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

0,5 stænger stang vaniljestænger vaniljestang
250 g g sukker sukker
75 g g smør smør
2 dl dl piskefløde piskefløde
1,5 dl dl glukosesirup glukosesirup
1 tsk. tsk. vaniljesukker vaniljesukker
200 g g mørk chokolade mørk chokolade
salt salt

Karameller med chokolade og flagesalt

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

60 min
(12)

Sådan gør du

Skær vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Bland dem med en smule sukker. Smelt smørret i en stor tykbundet gryde. Tilsæt resten af ingredienserne, og bring det i kog under omrøring. Kog i 20-30 min uden låg under omrøring. Karamelblandingen skal op på 128 °C (mål med sukkertermometeret eller lav ”kugleprøven, hvor du hælder et par dråber karamel i iskoldt vand og derefter skal kunne forme til seje kugler). Beklæd en form (20 x 30 cm) med bagepapir, og hæld karamellen ned i. Lad den køle helt ned på køkkenbordet, i køleskabet eller i fryseren.

Løft bagepapiret ud af formen, og skær 36 karameller med en skarp, kold kniv. Læg karamellerne på et nyt stykke bagepapir. Smelt chokoladen over vandbad, og dyp karamellerne i chokoladen. Lad det overskydende chokolade dryppe af, inden du lægger karamellerne tilbage på papiret (brug evt. en gaffel til hjælp). Drys med flagesalt, inden chokoladen stivner. Opbevar karamellerne på køl.