Karameller med chokolade og flagesalt

Karameller med chokolade og flagesalt image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

36 stk.
    • 0,5   stænger vaniljestænger
    • 250   g sukker
    • 75   g smør
    • 2   dl piskefløde
    • 1,5   dl glukosesirup
    • 1   tsk. vaniljesukker
    • 200   g mørk chokolade
    •   salt

Forberedelse

    Skær vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Bland dem med en smule sukker. Smelt smørret i en stor tykbundet gryde. Tilsæt resten af ingredienserne, og bring det i kog under omrøring. Kog i 20-30 min uden låg under omrøring. Karamelblandingen skal op på 128 °C (mål med sukkertermometeret eller lav ”kugleprøven, hvor du hælder et par dråber karamel i iskoldt vand og derefter skal kunne forme til seje kugler). Beklæd en form (20 x 30 cm) med bagepapir, og hæld karamellen ned i. Lad den køle helt ned på køkkenbordet, i køleskabet eller i fryseren.

    Løft bagepapiret ud af formen, og skær 36 karameller med en skarp, kold kniv. Læg karamellerne på et nyt stykke bagepapir. Smelt chokoladen over vandbad, og dyp karamellerne i chokoladen. Lad det overskydende chokolade dryppe af, inden du lægger karamellerne tilbage på papiret (brug evt. en gaffel til hjælp). Drys med flagesalt, inden chokoladen stivner. Opbevar karamellerne på køl.