Kalkun med morkelsauce, appelsin-fersken-chutney og rødkål

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

1 rødkål rødkål
80 g g salt salt
120 g g sukker sukker
timian timian
(finthakket)
1 tsk tsk kommen kommen
6 spsk spsk olivenolie olivenolie
3 spsk spsk balsamico balsamico
(lyst)
3 fersken fersken
1 spsk spsk appelsinersaft appelsinsaft
80 g g tranebær tranebær
1 chilipebere chilipeber
4 spsk spsk honning honning
2 skalotteløg skalotteløg
1 fed fed hvidløg hvidløg
3 spsk spsk creme fraiche eller flødeskum creme fraiche eller flødeskum
50 g g tørrede morkler tørrede morkler
1 spsk spsk sherry sherry
1 spsk spsk smør smør
 fra WH
Salt og peber Salt og peber
1 - 2 kalkuner kalkun

Kalkun med morkelsauce, appelsin-fersken-chutney og rødkål

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

Del opskriften
3:00 t
(1)

Sådan gør du

Det tager 3-4 timer at stege kalkunen, så medmindre du har gæster hele dagen, er du nødt til at begynde med madlavningen alene, så kalkunen kan komme i ovnen. Forvarm ovnen til 165°C (over- og undervarme). Skyl kalkunen og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Gnid den derefter med salt og peber. Du kan vælge at fylde den med tørret frugt, løg og gerne en kvist af frisk timian, rosmarin og oregano. Sæt kalkunen i den forvarmede ovn, og lad den stege i 3-4 timer (den nøjagtige stegetid afhænger af kalkunens vægt). Giv hernæst din partner et kys på kinden og et rødkålshoved i hånden. For det er tid til at snitte rødkålen i tynde strimler. Når kålen er snittet, skal salt og sukker æltes grundigt ind i kålen med hænderne. Så langt, så godt! Din partner kan imidlertid ikke hvile længe på laurbærrene. Som det næste skal olivenolien og balsamicoeddiken tilsættes rødkålen, der som prikken over i’et smages til med timian og spidskommen. Rødkålssalaten skal stå køligt og trække i mindst 2 timer inden servering.Og nu til chutneyen:Er dine svigerforældre kommet? Så kan de jo hjælpe med chutneyen! Fersknerne skal skæres i tern. Måske et job for din svigerfar? Og mon ikke din svigermor vil ordne chilipeberen. Den skal skæres på langs og snittes fint. Husk også at fjerne kernerne. Du kan jo hakke hvidløg og skalotteløg imens.Det næste job venter allerede på din svigerfar. For nu skal de hakkede løg svitses i en varm gryde med lidt olie. Når løgene bliver klare i farven, kommes ferskenternene og tranebærrene i gryden, og chutneyen småkoger i 4-5 minutter. Til sidst tilsættes en anelse appelsinsaft.Nu er det svigermors tur til at give fersken-chutneyen det sidste pift. Chutneyen skal smages til med den hakkede chilipeber, honning, salt og peber. Og først når svigermor er tilfreds, røres cremefraichen i.Vupti - sådan bliver chutneyen helt perfekt ved fælles hjælp. Og nu til saucen. Den kommer her!Morkelsauce:Morklerne skal udblødes i vand i ca. 1 time, inden du begynder at tilberede dem. Tag nu morklerne op og gem vandet. Skyl morklerne, og skær dem i strimler. Hæld derefter vandet over i en gryde gennem et klæde eller kaffefilter. Mon ikke en af dine gæster melder sig frivilligt til at koge vandet ind. Vandet skal reduceres til ca. en fjerdedel. Herefter tilsættes morklerne samt enten sherry eller madeira.Til slut er der brug for trænede smagsløg. Saucen skal nemlig smages til med salt og peber, inden den monteres med smør, dvs. at smørret skal piskes i lidt efter lidt for at jævne saucen.

*(husk at udbløde morklerne tildækket i ca. 1 time)Tranchering af kalkunen:Efterhånden er kalkunen ved at være færdigstegt, og det er tid til at udskære og anrette kødet og fyldet. Her er det rart at være et par stykker, der hjælpes ad. Når kalkunkødet så ligger der på fadet og får mundvigene til at løbe i vand, åbnes buffeten i køkkenet. Lad bare gæsterne selv hente deres mad. Det er hyggeligt, uformelt og tillader dig som vært at slappe mere af.

Måske kan du også lide ...

Flæskesteg med det hele

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Flæskesteg med det hele
0:40 min
(1)
Medister med kartofler og grønlangkål

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Medister med kartofler og grønlangkål
0:30 min
(2)
Juleskinke

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Juleskinke
1:00 t
(1)
Langtidsstegt and med sauce

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Langtidsstegt and med sauce
0:40 min
(2)
And med mandelrisotto og brombær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

And med mandelrisotto og brombær
1:10 t
(1)
Andebryster med lynsyltede tranebær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Andebryster med lynsyltede tranebær
1:00 t
(6)
Vagtelbrystfileter i paprikaflødesauce med svampe, bønner og små persillekartofler

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Vagtelbrystfileter i paprikaflødesauce med svampe, bønner og små persillekartofler
0:40 min
(5)
Andebrystfilet med sherry/orange sauce

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Andebrystfilet med sherry/orange sauce
1:00 t
(1)
Grydestegt andelår på appelsin-rødkål

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Grydestegt andelår på appelsin-rødkål
0:50 min
(3)
Rødkålstærter med flødeost

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rødkålstærter med flødeost
1:15 t
(1)
Rødkålssalat med appelsin og æble

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rødkålssalat med appelsin og æble
0:10 min
(3)
Rosenkålssalat

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rosenkålssalat
0:20 min
(4)
Rødkålssalat

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rødkålssalat
0:10 min
(2)
Råmarineret rødkål

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Råmarineret rødkål
0:10 min
(4)
Frikadeller med skjulte grønsager

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Frikadeller med skjulte grønsager
0:40 min
(4)