Super frisk. Til Lidl Pris
Kakaokugler

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

100 g g valnøddekerner valnøddekerne
1 knsp. knsp. salt salt
175 g g dadler daddel
3 spsk. spsk. kakaopulver kakaopulver
(med top)
4 - 5 spsk. spsk. vand vand
vaniljestænger vaniljestang

Kakaokugler

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

15 min
(0)

Sådan gør du

Kom nødderne i en blender eller foodprocessor og blend til det er malet til mel. Tilsæt salt, dadler, vanilje og kakaopulver og blend det hele til en samlet masse. Kom 1 par spsk vand i massen og blend igen. Tjek om massen kan trykkes sammen, så den kan rulles som kugler. Hvis ikke, så kom 1 spsk vand mere i. Forsæt sådan, til du kan trykke massen sammen. Form 20-25 kugler af massen i hånden og sæt dem på en plade med bagepapir. Stil dem på køl i 1-2 timer.

TipsDu kan sagtens bytte valnødderne ud med cashewnødder eller mandler. Du kan lave små påskeæg ved at vende de afkølede kugler i smeltet mørk chokolade 70-86%. Stil dem på køl igen og nyd dem efter et par timer. Hvis du laver påskeæg, kan du med fordel bytte valnødderne ud med mandler. Selvom kuglerne er super sunde, kan du selvfølgelig ikke spise uanede mængder, hvis du ønsker at tabe dig. Spis 3-4 kugler som et mellemmåltid sammen med fx gulerødder. Det lyder måske underligt, men det er en lækker kombination. Opbevar kuglerne i en lufttæt boks i køleskabet.

Udarbejdet af Birgitte Nymann