Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Kagedej
hvedemel hvedemel | 65 g g | |
havregryn havregryn | 80 g g | |
rørsukker rørsukker | 100 g g | |
bagepulver bagepulver | 1 tsk. tsk. | |
æg
æg (Str M/L) | 2 | |
smør smør | 100 g g | |
mælk mælk | 0,5 dl dl | |
creme fraiche eller flødeskum creme fraiche eller flødeskum | 80 g g | |
æbler
æble (med skræl) | 1 | |
mandler
mandel (med skal) | 15 g g |
Fløde-fraicheskum
piskefløde piskefløde | 1 dl dl | |
vaniljestænger
vaniljestang (korn fra 1/2 vaniljestang) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKage med havregryn og æble
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Kagedej
Bland hvedemel, havregryn, rørsukker, vaniljekorn og bagepulver i en skål. Smelt smørret ved lav varme og lad det svale. Rør æg, mælk og dansk fraiche i smørret og rør det sammen med de tørre ingredienser til en ensartet dej. Fordel dejen i en smurt og meldrysset bageform (diameter ca 20 cm). Skær æblet i tynde skiver og læg det ned i overfladen. Drys med hakkede mandler. Bag kagen ved 170 grader varmluft i ca 35 minutter midt i ovnen. Lad kagen køle lidt af, vip den ud af formen og server med fløde-fraicheskum og og god kop kaffe.
Fløde-fraicheskum
Rør vaniljekorn, rørsukker og dansk fraiche sammen til sukkeret er opløst. Pisk fraiche-blandingen og fløden til skum. Server til den lune kage.
Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss
Se flere opskrifter fra Annemette Voss her