Kage med havregryn og æble

Kage med havregryn og æble image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 40 min

Ingredienser

1 stk.
  • Kagedej

    • 65   g hvedemel
    • 80   g havregryn
    • 100   g rørsukker
    • 1   tsk. bagepulver
    • 2   æg Str M/L
    • 100   g smør
    • 0,5   dl mælk
    • 80   g creme fraiche eller flødeskum
    • 1   æble med skræl
    • 15   g mandler med skal
  • Fløde-fraicheskum

    • 1   dl piskefløde
    •   vaniljestænger korn fra 1/2 vaniljestang

Forberedelse

    Kagedej

    Bland hvedemel, havregryn, rørsukker, vaniljekorn og bagepulver i en skål. Smelt smørret ved lav varme og lad det svale. Rør æg, mælk og dansk fraiche i smørret og rør det sammen med de tørre ingredienser til en ensartet dej. Fordel dejen i en smurt og meldrysset bageform (diameter ca 20 cm). Skær æblet i tynde skiver og læg det ned i overfladen. Drys med hakkede mandler. Bag kagen ved 170 grader varmluft i ca 35 minutter midt i ovnen. Lad kagen køle lidt af, vip den ud af formen og server med fløde-fraicheskum og og god kop kaffe.

    Fløde-fraicheskum

    Rør vaniljekorn, rørsukker og dansk fraiche sammen til sukkeret er opløst. Pisk fraiche-blandingen og fløden til skum. Server til den lune kage.

    Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss

    Se flere opskrifter fra Annemette Voss her