Kagedej
Kage med havregryn og æble
Ingredienser
-
Kagedej
- 65 g hvedemel
- 80 g havregryn
- 100 g rørsukker
- 1 tsk. bagepulver
- 2 æg Str M/L
- 100 g smør
- 0,5 dl mælk
- 80 g creme fraiche eller flødeskum
- 1 æble med skræl
- 15 g mandler med skal
-
Fløde-fraicheskum
- 1 dl piskefløde
- vaniljestænger korn fra 1/2 vaniljestang
Forberedelse
Bland hvedemel, havregryn, rørsukker, vaniljekorn og bagepulver i en skål. Smelt smørret ved lav varme og lad det svale. Rør æg, mælk og dansk fraiche i smørret og rør det sammen med de tørre ingredienser til en ensartet dej. Fordel dejen i en smurt og meldrysset bageform (diameter ca 20 cm). Skær æblet i tynde skiver og læg det ned i overfladen. Drys med hakkede mandler. Bag kagen ved 170 grader varmluft i ca 35 minutter midt i ovnen. Lad kagen køle lidt af, vip den ud af formen og server med fløde-fraicheskum og og god kop kaffe.
Fløde-fraicheskum
Rør vaniljekorn, rørsukker og dansk fraiche sammen til sukkeret er opløst. Pisk fraiche-blandingen og fløden til skum. Server til den lune kage.
Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss
Se flere opskrifter fra Annemette Voss her