Juleskinke

Juleskinke image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 4 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

4 portioner
    • 1   løg
    • 3,5   vand
    • 2   laurbærblade
    • 0,5   tsk. allehånde
    • 0,5   tsk. peberkorn
    • 2   kg saltet skinke med svær
    • 2   æggeblommer
    • 3   tsk. sennep
    • 3   spsk. rasp
    • 1   tsk. salt
    • 1   tsk. peber
    • 1   tsk. sukker

Forberedelse

    Pil løget og halvér det. Kog løget med laurbærblade, allehånde, sorte peberkorn og lidt salt i 3,5 liter vand. Rids skinkens svær, kom skinken ned i det kogende vand, og lad den koge under låg i 3 timer. Vend skinken engang imellem og tilføj mere vand efter behov. Hæld vandet fra skinken, lad skinken dryppe af og fjern sværene. Rør æggeblommerne sammen med sennep, sukker, salt og peber. Bland 2 spsk. rasp i massen, og fordel massen udover skinken. Stryg resten af raspen udover den. Bag skinken i en forvarmet ovn i 15 min. på 220°C. Skær skinken i skiver og servér.