Julekonfekt med marcipan, ingefær og appelsin

kokkelandsholdet - masterclass
kokkelandsholdet - masterclass
Julekonfekt med marcipan, ingefær og appelsin image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

30 stk.
    • 400   g marcipan
    • 400   g mørk overtrækschokolade
    • 4   appelsiner økologiske
    • 25   g sukker
    • 15   g ingefær frisk
    • 120   g flormelis

Forberedelse

    Start med at skylle appelsinerne. Riv skallen fra 3 appelsiner. Gem 1 appelsin til pynt. Kom den revet appelsin skal i en gryde sammen med 85 g friskpresset appelsinsaft og 25 g sukker. Skræl ingefæren og hak den i fine små tern og hæld ternene ned i gryden til saften. Bring det hele i kog og lad det koge i 5 minutters tid.

    Når saften er kølet ned, blandes den med marcipanen. Ælt derefter flormelissen i. Tilsæt eventuelt mere flormelis hvis massen virker for våd. Sæt massen på køl en halv times tid, så er den lettere at arbejde med. Rul små kugler på 15 g stykket og sæt dem ind på køl igen. Skær tynde strimler af appelsinskallen til pynt. Imens smeltes overtrækschokoladen forsigtigt over et vandbad, eller i mikrobølgeovn. Dyp kuglerne i overtrækschokoladen og sæt dem på et stykke bagepapir eller plastik. Læg et stykke appelsinskal på inden at chokoladen sætter sig.