
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser
marcipan marcipan | 400 g g | |
mørk overtrækschokolade mørk overtrækschokolade | 400 g g | |
appelsiner
appelsin (økologiske) | 4 | |
sukker sukker | 25 g g | |
ingefær
ingefær (frisk) | 15 g g | |
flormelis flormelis | 120 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJulekonfekt med marcipan, ingefær og appelsin
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Start med at skylle appelsinerne. Riv skallen fra 3 appelsiner. Gem 1 appelsin til pynt. Kom den revet appelsin skal i en gryde sammen med 85 g friskpresset appelsinsaft og 25 g sukker. Skræl ingefæren og hak den i fine små tern og hæld ternene ned i gryden til saften. Bring det hele i kog og lad det koge i 5 minutters tid.
Når saften er kølet ned, blandes den med marcipanen. Ælt derefter flormelissen i. Tilsæt eventuelt mere flormelis hvis massen virker for våd. Sæt massen på køl en halv times tid, så er den lettere at arbejde med. Rul små kugler på 15 g stykket og sæt dem ind på køl igen. Skær tynde strimler af appelsinskallen til pynt. Imens smeltes overtrækschokoladen forsigtigt over et vandbad, eller i mikrobølgeovn. Dyp kuglerne i overtrækschokoladen og sæt dem på et stykke bagepapir eller plastik. Læg et stykke appelsinskal på inden at chokoladen sætter sig.