Super frisk. Til Lidl Pris
Julekonfekt med marcipan, ingefær og appelsin

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kokkelandsholdet - Masterclass
Kokkelandsholdet - Masterclass
Lidl har indgået i et team med Det Danske Kokkelandshold for at forbedre danskernes evner i køkkenet. Vil du gerne være en knivspids bedre til at mestre nogle af de svære teknikker? Så følg med her og se, hvordan du skal gøre.

Ingredienser

400 g g marcipan marcipan
400 g g mørk overtrækschokolade mørk overtrækschokolade
4 appelsiner appelsin
(økologiske)
25 g g sukker sukker
15 g g ingefær ingefær
(frisk)
120 g g flormelis flormelis

Julekonfekt med marcipan, ingefær og appelsin

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

60 min
(12)

Sådan gør du

Start med at skylle appelsinerne. Riv skallen fra 3 appelsiner. Gem 1 appelsin til pynt. Kom den revet appelsin skal i en gryde sammen med 85 g friskpresset appelsinsaft og 25 g sukker. Skrald ingefæren og hak den i fine små tern og hæld ternene ned i gryden til saften. Bring det hele i kog og lad det koge i 5 minutters tid.

Når saften er kølet ned, blandes den med marcipanen. Ælt derefter flormelissen i. Tilsæt eventuelt mere flormelis hvis massen virker for våd. Sæt massen på køl en halv times tid, så er den lettere at arbejde med. Rul små kugler på 15 g stykket og sæt dem ind på køl igen. Skær tynde strimler af appelsinskallen til pynt. Imens smeltes overtrækschokoladen forsigtigt over et vandbad, eller i mikrobølgeovn. Dyp kuglerne i overtrækschokoladen og sæt dem på et stykke bagepapir eller plastik. Læg et stykke appelsinskal på inden at chokoladen sætter sig.