Start med at skylle appelsinerne. Riv skallen fra 3 appelsiner. Gem 1 appelsin til pynt. Kom den revet appelsin skal i en gryde sammen med 85 g friskpresset appelsinsaft og 25 g sukker. Skræl ingefæren og hak den i fine små tern og hæld ternene ned i gryden til saften. Bring det hele i kog og lad det koge i 5 minutters tid.
Julekonfekt med marcipan, ingefær og appelsin
Ingredienser
30
stk.
-
- 400 g marcipan
- 400 g mørk overtrækschokolade
- 4 appelsiner økologiske
- 25 g sukker
- 15 g ingefær frisk
- 120 g flormelis
Forberedelse
Når saften er kølet ned, blandes den med marcipanen. Ælt derefter flormelissen i. Tilsæt eventuelt mere flormelis hvis massen virker for våd. Sæt massen på køl en halv times tid, så er den lettere at arbejde med. Rul små kugler på 15 g stykket og sæt dem ind på køl igen. Skær tynde strimler af appelsinskallen til pynt. Imens smeltes overtrækschokoladen forsigtigt over et vandbad, eller i mikrobølgeovn. Dyp kuglerne i overtrækschokoladen og sæt dem på et stykke bagepapir eller plastik. Læg et stykke appelsinskal på inden at chokoladen sætter sig.