Super frisk. Til Lidl Pris
Julecheesecake med cremet vanilje, sød kirsebær og sprøde mandler

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Kiksebund

150 g g smør smør
(smeltet smør)
200 g g digestive kiks digestive kiks
150 g g vaniljekranse vaniljekrans
(eller bare digestive kiks, all the way)

Ostemasse

4 blade blad husblas husblas
125 g g sukker sukker
1 vaniljestænger vaniljestang
2 dl dl creme fraiche eller flødeskum creme fraiche eller flødeskum
( 18%)
100 g g mascarpone mascarpone
100 g g flødeost flødeost
(naturel)
citroner (skal fra) citron (skal fra)
1 citroner citron
(saften fra 1 citron)

Kirsebærsaucegelé

3 dl dl kirsebærsauce kirsebærsauce
3 blade blad husblas husblas

Mandelkrokant

200 g g mandler mandel
80 g g sukker sukker

Marcipanjuletræer

100 g g marcipan marcipan
100 g g mørk chokolade mørk chokolade
2 spsk. spsk. kokosmel kokosmel
grøn frugtfarve grøn frugtfarve

Julecheesecake med cremet vanilje, sød kirsebær og sprøde mandler

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

2:00 t
(34)

Opskriften

Kiksebund

Smelt smørret ved lav varme. Blend kiks og vaniljekranse i en minihakker og bland det med smørret. Det skal minde om vådt sand.Kom massen ned i en springform (diameter 23 cm) beklædt med bagepapir på bunden og kageplast på siden. Tryk kiksemassen godt fast på bunden og op ad siderne. Det skal virkelig trykkes godt sammen. Sæt formen i fryseren i en halv times tid, mens du tilbereder ostemassen.

Ostemasse

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i ca. 15 min. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Rør vaniljesukker, sukker, creme fraiche, mascarpone, flødeost og fintrevet citronskal rigtig godt sammen til der ikke er flere klumper.

Pisk fløden til letpisket flødeskum.Varm citronsaften op og opløs den udblødte husblad direkte i den lune saft. Rør et par skefulde flødeskum sammen med citronsaften. Vend dernæst denne citronfløde sammen med resten af flødeskummet.

Kom nu citronskummet op til din osteblanding og vend det godt sammen.Fordel ostemassen i kiksebunden i formen, glat overfladen og sæt kagen på frost igen mens til tilbereder kirsebærsaucegeléen.

Kirsebærsaucegelé

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i ca. 15 min. Lun kirsebærsaucen op og opløs den udblødte husblas direkte i den lune sauce. Sigt evt saucen, hvis du foretrækker en glat gelé. Hvis du er vild med syltede kirsebær kan du sagtens lade dem blive i saucen. Sæt den varme og stadig flydende gelé til side og lad den svale i 15 minutters tid. Fordel dernæst forsigtigt geléen ovenpå ostemassen, der SKAL have sat sig på overfladen, inden du hælder kirsebærsaucegeléen på. Ellers må du vente lidt.

Sæt kagen i køleskab mindst 3 timer før servering.

Mandelkrokant

Smelt sukkeret ved lav varme til det er helt karamelgyldent. Tilsæt de smuttede mandler og rør det godt sammen. Lad det “riste” lidt på panden ind du hælder det over på bagepapir og lader det køle helt af. Hak det i grove stykker, der kommes i en minihakker, hvor du blender det til en grovkornet mandelkrokant.

Marcipanjuletræer

Smelt chokoladen ved lav varme over vandbad. Tril marcipanen til små kegleformede toppe. Bland kokosmel med lidt grøn frugtfarve i en pose, så du kan gnide farven godt ind.Sæt en tandstik i bunden af hver marcipankegle og tril dem en efter en på siderne i chokoladen. Dryp af og tril dernæst i det grønne kokosmel. Lad chokoladen størkne og fjern tandstikkerne.Befri kagen fra springformen og kageplasten. Placer kagen på et fad. Dekorer toppen med mandelkrokant og marcipanjuletræer.

Velbekomme.