Forberedelse
- Kom smør i små stykker i en skål og rør flormelis, salt, mel og æggeblomme sammen til en glat dej.
- Tilsæt evt. 1-2 spsk. koldt vand. Stil dejen på køl i 2 timer.
- Skyl og tør jordbærrene. Blend dem med en stavblender og kom herefter jordbærmassen igennem en sigte.
- Fyld citronsaften i jordbærmassen indtil den når 175 ml.
- Varm jordbærmassen sammen med smørret.
- Når smørret er smeltet tilsættes sukker under omrøring.
- Pisk æggene i en separat skål og tilsæt langsomt den varme jordbærmasse under omrøring.
- Hæld nu hele massen tilbage i gryden.
- Varm jordbærcremen ved middel varme under jævnlig omrøring til lige under kogepunktet og indtil massen tykner.
- Lad curden afkøle og stil den herefter på køl.
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Fordel lidt mel på bordet og rul dejen ud.
- Smør 8 små tærteforme (10 cm ø) med fedtstof, beklæd dem med dejen og form en lille rand langs kanten.
- Prik huller i dejen med en gaffel og stil dem på køl i 10 minutter.
- Læg bagepapir ud over hver tærteform og hæld bælgfrugter i.
- Bag tærterne i 10 minutter.
- Fjern bagepapiret og bælgfrugterne og bag tærterne i yderligere 6-8 minutter indtil de er gyldne og sprøde.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle helt.
- Fyld tærterne med jordbærcurden og stil dem på køl i 2 timer.
- Skyl jordbærrene, fjern stilkene og skær dem i små stykker.
- Pisk fløden til en sprøjtefast skum og kom flødeskummen i en sprøjtepose.
- Pynt tærterne med flødeskum og friske jordbær.
Mørdej
Jordbærcurd
I mellemtiden forberedes jordbærcurden.
Jordbærtærter