Mørdej
Jordbærtærter med jordbærcurd
Ingredienser
-
Mørdej
- 125 g smør
- 60 g flormelis
- 1 knsp. salt
- 180 g mel
- 1 æggeblomme
- fedtstof
- bagepapir
- tørrede bælgfrugter
-
Jordbærcurd
- 175 g jordbær
- 50 ml citronersaft
- 75 g smør
- 200 g sukker
- 2 æg
-
Pynt
- 400 g jordbær
- 150 g piskefløde
Forberedelse
Kom smør i små stykker i en skål og rør flormelis, salt, mel og æggeblomme sammen til en glat dej.
Tilsæt evt. 1-2 spsk. koldt vand. Stil dejen på køl i 2 timer.
Skyl og tør jordbærrene. Blend dem med en stavblender og kom herefter jordbærmassen igennem en sigte.
Fyld citronsaften i jordbærmassen indtil den når 175 ml.
Varm jordbærmassen sammen med smørret.
Når smørret er smeltet tilsættes sukker under omrøring.
Pisk æggene i en separat skål og tilsæt langsomt den varme jordbærmasse under omrøring.
Hæld nu hele massen tilbage i gryden.
Varm jordbærcremen ved middel varme under jævnlig omrøring til lige under kogepunktet og indtil massen tykner.
Lad curden afkøle og stil den herefter på køl.
Forvarm ovnen til 200°C.
Fordel lidt mel på bordet og rul dejen ud.
Smør 8 små tærteforme (10 cm ø) med fedtstof, beklæd dem med dejen og form en lille rand langs kanten.
Prik huller i dejen med en gaffel og stil dem på køl i 10 minutter.
Læg bagepapir ud over hver tærteform og hæld bælgfrugter i.
Bag tærterne i 10 minutter.
Fjern bagepapiret og bælgfrugterne og bag tærterne i yderligere 6-8 minutter indtil de er gyldne og sprøde.
Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle helt.
Fyld tærterne med jordbærcurden og stil dem på køl i 2 timer.
Skyl jordbærrene, fjern stilkene og skær dem i små stykker.
Pisk fløden til en sprøjtefast skum og kom flødeskummen i en sprøjtepose.
Pynt tærterne med flødeskum og friske jordbær.
Jordbærcurd
I mellemtiden forberedes jordbærcurden.
Jordbærtærter