Jordbærtærter med jordbærcurd

Jordbærtærter med jordbærcurd image
Sværhedsgrad Svær
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:30 t

Ingredienser

8 personer
  • Mørdej

    • 125   g smør
    • 60   g flormelis
    • 1   knsp. salt
    • 180   g mel
    • 1   æggeblomme
    •   fedtstof
    •   bagepapir
    •   tørrede bælgfrugter
  • Jordbærcurd

    • 175   g jordbær
    • 50   ml citronersaft
    • 75   g smør
    • 200   g sukker
    • 2   æg
  • Pynt

    • 400   g jordbær
    • 150   g piskefløde

Forberedelse

    Mørdej

  1. Kom smør i små stykker i en skål og rør flormelis, salt, mel og æggeblomme sammen til en glat dej.

  2. Tilsæt evt. 1-2 spsk. koldt vand. Stil dejen på køl i 2 timer.

  3. Jordbærcurd

    I mellemtiden forberedes jordbærcurden.

  4. Skyl og tør jordbærrene. Blend dem med en stavblender og kom herefter jordbærmassen igennem en sigte.

  5. Fyld citronsaften i jordbærmassen indtil den når 175 ml.

  6. Varm jordbærmassen sammen med smørret.

  7. Når smørret er smeltet tilsættes sukker under omrøring.

  8. Pisk æggene i en separat skål og tilsæt langsomt den varme jordbærmasse under omrøring.

  9. Hæld nu hele massen tilbage i gryden.

  10. Varm jordbærcremen ved middel varme under jævnlig omrøring til lige under kogepunktet og indtil massen tykner.

  11. Lad curden afkøle og stil den herefter på køl.

  12. Jordbærtærter

  13. Forvarm ovnen til 200°C.

  14. Fordel lidt mel på bordet og rul dejen ud.

  15. Smør 8 små tærteforme (10 cm ø) med fedtstof, beklæd dem med dejen og form en lille rand langs kanten.

  16. Prik huller i dejen med en gaffel og stil dem på køl i 10 minutter.

  17. Læg bagepapir ud over hver tærteform og hæld bælgfrugter i.

  18. Bag tærterne i 10 minutter.

  19. Fjern bagepapiret og bælgfrugterne og bag tærterne i yderligere 6-8 minutter indtil de er gyldne og sprøde.

  20. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle helt.

  21. Fyld tærterne med jordbærcurden og stil dem på køl i 2 timer.

  22. Skyl jordbærrene, fjern stilkene og skær dem i små stykker.

  23. Pisk fløden til en sprøjtefast skum og kom flødeskummen i en sprøjtepose.

  24. Pynt tærterne med flødeskum og friske jordbær.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 515
Protein (g) 6
Kulhydrat (g) 54
Fedt (g) 29