Super frisk. Til Lidl Pris
Jordbærtærter med jordbærcurd

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Mørdej

125 g g smør smør
60 g g flormelis flormelis
1 knsp. knsp. salt salt
180 g g mel mel
1 æggeblommer æggeblomme
fedtstof fedtstof
bagepapir bagepapir
tørrede bælgfrugter tørrede bælgfrugter

Jordbærcurd

175 g g jordbær jordbær
50 ml ml citronersaft citronsaft
75 g g smør smør
200 g g sukker sukker
2 æg æg

Pynt

400 g g jordbær jordbær
150 g g piskefløde piskefløde

Jordbærtærter med jordbærcurd

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:30 t
(22)

Sådan gør du

MørdejKom smør i små stykker i en skål og rør flormelis, salt, mel og æggeblomme sammen til en glat dej. Tilsæt evt. 1-2 spsk. koldt vand. Stil dejen på køl i 2 timer.

JordbærcurdI mellemtiden forberedes jordbærcurden. Skyl og tør jordbærrene. Blend dem med en stavblender og kom herefter jordbærmassen igennem en sigte. Fyld citronsaften i jordbærmassen indtil den når 175 ml. Varm jordbærmassen sammen med smørret. Når smørret er smeltet tilsættes sukker under omrøring. Pisk æggene i en separat skål og tilsæt langsomt den varme jordbærmasse under omrøring. Hæld nu hele massen tilbage i gryden. Varm jordbærcremen ved middel varme under jævnlig omrøring til lige under kogepunktet og indtil massen tykner. Lad curden afkøle og stil den herefter på køl.

Fordel lidt mel på bordet og rul dejen ud. Smør 8 små tærteforme (10 cm ø) med fedtstof, beklæd dem med dejen og form en lille rand langs kanten. Prik huller i dejen med en gaffel og stil dem på køl i 10 minutter. Læg bagepapir ud over hver tærteform og hæld bælgfrugter i. Forvarm ovnen til 200°C og bag tærterne i 10 minutter. Fjern bagepapiret og bælgfrugterne og bag tærterne i yderligere 6-8 minutter indtil de er gyldne og sprøde. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle helt. Fyld tærterne med jordbærcurden og stil dem på køl i 2 timer. Skyl jordbærrene, fjern stilkene og skær dem i små stykker. Pisk fløden til en sprøjtefast skum og kom flødeskummen i en sprøjtepose.

Pynt tærterne med flødeskum og friske jordbær.

Næringsindhold

Fedt29 g Kulhydrater54 g Protein6 g kcal515 kJ2156