
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Mørdej
smør smør | 125 g g | |
flormelis flormelis | 60 g g | |
salt salt | 1 knsp. knsp. | |
mel mel | 180 g g | |
æggeblommer æggeblomme | 1 | |
fedtstof fedtstof | ||
bagepapir bagepapir | ||
tørrede bælgfrugter tørrede bælgfrugter |
Jordbærcurd
jordbær jordbær | 175 g g | |
citronersaft citronsaft | 50 ml ml | |
smør smør | 75 g g | |
sukker sukker | 200 g g | |
æg æg | 2 |
Pynt
jordbær jordbær | 400 g g | |
piskefløde piskefløde | 150 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJordbærtærter med jordbærcurd
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Mørdej
- Kom smør i små stykker i en skål og rør flormelis, salt, mel og æggeblomme sammen til en glat dej.
- Tilsæt evt. 1-2 spsk. koldt vand. Stil dejen på køl i 2 timer.
Jordbærcurd
I mellemtiden forberedes jordbærcurden.
- Skyl og tør jordbærrene. Blend dem med en stavblender og kom herefter jordbærmassen igennem en sigte.
- Fyld citronsaften i jordbærmassen indtil den når 175 ml.
- Varm jordbærmassen sammen med smørret.
- Når smørret er smeltet tilsættes sukker under omrøring.
- Pisk æggene i en separat skål og tilsæt langsomt den varme jordbærmasse under omrøring.
- Hæld nu hele massen tilbage i gryden.
- Varm jordbærcremen ved middel varme under jævnlig omrøring til lige under kogepunktet og indtil massen tykner.
- Lad curden afkøle og stil den herefter på køl.
Jordbærtærter
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Fordel lidt mel på bordet og rul dejen ud.
- Smør 8 små tærteforme (10 cm ø) med fedtstof, beklæd dem med dejen og form en lille rand langs kanten.
- Prik huller i dejen med en gaffel og stil dem på køl i 10 minutter.
- Læg bagepapir ud over hver tærteform og hæld bælgfrugter i.
- Bag tærterne i 10 minutter.
- Fjern bagepapiret og bælgfrugterne og bag tærterne i yderligere 6-8 minutter indtil de er gyldne og sprøde.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle helt.
- Fyld tærterne med jordbærcurden og stil dem på køl i 2 timer.
- Skyl jordbærrene, fjern stilkene og skær dem i små stykker.
- Pisk fløden til en sprøjtefast skum og kom flødeskummen i en sprøjtepose.
- Pynt tærterne med flødeskum og friske jordbær.
Næringsindhold
Fedt29
g
Kulhydrater54
g
Protein6
g
kcal515
kJ2156