
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Mørdejsbund
hvedemel hvedemel | 200 g g | |
smør smør | 150 g g | |
sukker sukker | 50 g g | |
salt salt | 1 knsp. knsp. | |
vand vand | 4 spsk. spsk. |
Mazarinmasse
smør smør | 50 g g | |
marcipan marcipan | 150 g g | |
sukker sukker | 100 g g | |
hvedemel hvedemel | 40 g g | |
æg æg | 1 |
Vaniljecreme
vaniljestænger vaniljestang | 1 | |
æggeblommer æggeblomme | 2 | |
sukker sukker | 50 g g | |
majsstivelse majsstivelse | 25 g g | |
sødmælk sødmælk | 3 dl dl | |
fløde fløde | 1 dl dl |
Chokolade
chokolade chokolade | 100 g g | |
smør smør | 10 g g |
Pynt
jordbær jordbær | 250 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJordbærtærte med mørdejsbund
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Mørdej
- Bland mel, sukker og salt i en skål.
- Smuldr smørret ud i melet til du får en grynet masse.
- Tilsæt en spsk. isvand ad gangen til du kan samle dejen til en samlet masse. Pak tærtedejen ind i husholdningsfilm, og kom den i køleskabet i 30 minutter.
- Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord. Flyt den over i tærteformen, fjern den overskydende tærtedej. Tryk kanten på plads, så den er pæn og ensartet.
Mazarinmasse
- Rør blødt smør, marcipan og sukker sammen til en ensartet masse.
- Tilsæt dernæst æg og mel og pisk det sammen til massen igen er jævn.
Mazarintærte
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord.
- Flyt den over i tærteformen, fjern den overskydende tærtedej og tryk kanten på plads.
- Fordel mazarinmassen i tærtebunden.
- Bag tærten i cirka 20 minutter til overfladen er flot gylden.
- Lad dernæst tærten køle af.
Vaniljecreme
- Skil vaniljekornene fra stangen og mos dem sammen med lidt sukker på et skærebræt.
- Kom vaniljesukkeret, det resterende sukker, æggeblommer og majsstivelse i en skål og pisk det sammen.
- Bring mælken og den tomme vaniljestang i kog i en mindre gryde.
- Tilsæt først 1/2 dl af mælken til æggemassen, og pisk det sammen, så den bliver flydende.
- Tilsæt dernæst gradvist æggemassen til gryden med mælk under konstant piskning.
- Lad din vaniljecreme koge et par minutter under konstant piskning til den tykner.
- Hæld vaniljecreme over i en ren skål, og dæk cremen med husholdningsfilm direkte på overfladen.
- Stil cremen i køleskabet, og lad den køle af.
Chokolade
- Smelt chokoladen over et vandbad. Tag chokoladen af varmen og rør smørret i så det smelter.
- Fordel chokoladen over mazarinbund i tærtebunden, og lad dernæst tærten køle helt af, så chokoladen sætter sig.
Vaniljecreme, fortsat
- Pisk fløden til skum i en skål.
- Fjern filmen fra overfladen på vaniljecremen og pisk cremen godt, så den bliver jævn og glat uden klumper.
- Vend dernæst forsigtigt flødeskummen i cremen.
- Fordel vaniljecremen over tærtebunden.
Pynt
Fordel jordbær over vaniljecremen, og stil jordbærtærten på køl indtil servering.
Udarbejdet af Emma Martiny