
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Mørdejsbund
hvedemel hvedemel | 200 g g | ||
smør smør | 150 g g | ||
sukker sukker | 50 g g | ||
salt salt | 1 knsp. knsp. | ||
vand vand | 4 spsk. spsk. |
Mazarinmasse
smør smør | 50 g g | ||
marcipan marcipan | 150 g g | ||
sukker sukker | 100 g g | ||
hvedemel hvedemel | 40 g g | ||
æg æg | 1 |
Vaniljecreme
vaniljestænger vaniljestang | 1 | ||
æggeblommer æggeblomme | 2 | ||
sukker sukker | 50 g g | ||
majsstivelse majsstivelse | 25 g g | ||
sødmælk sødmælk | 3 dl dl | ||
fløde fløde | 1 dl dl |
Chokolade
chokolade chokolade | 100 g g | ||
smør smør | 10 g g |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteJordbærtærte med mørdejsbund
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Mørdej
- Bland mel, sukker og salt i en skål.
- Smuldr smørret ud i melet til du får en grynet masse.
- Tilsæt en spsk. isvand ad gangen til du kan samle dejen til en samlet masse. Pak tærtedejen ind i husholdningsfilm, og kom den i køleskabet i 30 minutter.
- Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord. Flyt den over i tærteformen, fjern den overskydende tærtedej. Tryk kanten på plads, så den er pæn og ensartet.
Mazarinmasse
- Rør blødt smør, marcipan og sukker sammen til en ensartet masse.
- Tilsæt dernæst æg og mel og pisk det sammen til massen igen er jævn.
Mazarintærte
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord.
- Flyt den over i tærteformen, fjern den overskydende tærtedej og tryk kanten på plads.
- Fordel mazarinmassen i tærtebunden.
- Bag tærten i cirka 20 minutter til overfladen er flot gylden.
- Lad dernæst tærten køle af.
Vaniljecreme
- Skil vaniljekornene fra stangen og mos dem sammen med lidt sukker på et skærebræt.
- Kom vaniljesukkeret, det resterende sukker, æggeblommer og majsstivelse i en skål og pisk det sammen.
- Bring mælken og den tomme vaniljestang i kog i en mindre gryde.
- Tilsæt først 1/2 dl af mælken til æggemassen, og pisk det sammen, så den bliver flydende.
- Tilsæt dernæst gradvist æggemassen til gryden med mælk under konstant piskning.
- Lad din vaniljecreme koge et par minutter under konstant piskning til den tykner.
- Hæld vaniljecreme over i en ren skål, og dæk cremen med husholdningsfilm direkte på overfladen.
- Stil cremen i køleskabet, og lad den køle af.
Chokolade
- Smelt chokoladen over et vandbad. Tag chokoladen af varmen og rør smørret i så det smelter.
- Fordel chokoladen over mazarinbund i tærtebunden, og lad dernæst tærten køle helt af, så chokoladen sætter sig.
Vaniljecreme, fortsat
- Pisk fløden til skum i en skål.
- Fjern filmen fra overfladen på vaniljecremen og pisk cremen godt, så den bliver jævn og glat uden klumper.
- Vend dernæst forsigtigt flødeskummen i cremen.
- Fordel vaniljecremen over tærtebunden.
Pynt
Fordel jordbær over vaniljecremen, og stil jordbærtærten på køl indtil servering.
Udarbejdet af Emma Martiny