
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteJordbærtærte med chokoladecreme
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
- Skær 125 g koldt smør i tern.
- Samles hurtigt med mel, flormelis, salt og æggeblomme, evt. tilsættes 1-2 spsk. koldt vand.
- Stil dejen på køl i 1 time, hvorefter det rulles udmellem 2 opskårne fryseposer til en cirkel (diameter 28 cm).
- Beklæd bunden af en springform (diameter 24 cm) med bagepapir og smør kanten.
- Læg dejen i formen således at den danner en 2 cm høj kant.
- Dæk af med bagepapir og hæld tørrede bælgfrugter på.
- Forbages i en forvarmet ovn ved 200 °C i 10 minutter.
- Bagepapiret og bælgfrugterne fjernes og bunden bages videre i 10 minutter.
- Lad den køle helt af.
- Rengør 200 g jordbær og skær dem i skiver.
- Fordel dem på tærtebunden.
- Begge slags chokolade hakkes groft hver for sig.
- Hver for sig smeltes de over vandbad sammen med 1 dl piskefløde og 20 g smør røres i hver.
- Lad chokoladecremerne køle lidt af, hvorefter de skiftevis hældes over tærten i formen.
- Med et træspyd laves mønstre i kagen.
- Lad tærten stå i køleskabet i mindst 4 timer.
- Pynt med jordbær på toppen.
Næringsindhold
Fedt21
g
Kulhydrater28
g
Protein4
g
kcal326
kJ1363