Skær 125 g koldt smør i tern.
Jordbærtærte med chokoladecreme
Ingredienser
-
- 190 g mel
- 60 g flormelis
- 1 knsp. salt
- 1 æggeblomme
- fedtstof
- 500 g jordbær
- 200 g mørk chokolade
- 200 g hvid chokolade
- 2 dl piskefløde
- 2 frysepose
- bagepapir
- tørrede bælgfrugter
- 165 g smør
Forberedelse
Samles hurtigt med mel, flormelis, salt og æggeblomme, evt. tilsættes 1-2 spsk. koldt vand.
Stil dejen på køl i 1 time, hvorefter det rulles udmellem 2 opskårne fryseposer til en cirkel (diameter 28 cm).
Beklæd bunden af en springform (diameter 24 cm) med bagepapir og smør kanten.
Læg dejen i formen således at den danner en 2 cm høj kant.
Dæk af med bagepapir og hæld tørrede bælgfrugter på.
Forbages i en forvarmet ovn ved 200 °C i 10 minutter.
Bagepapiret og bælgfrugterne fjernes og bunden bages videre i 10 minutter.
Lad den køle helt af.
Rengør 200 g jordbær og skær dem i skiver.
Fordel dem på tærtebunden.
Begge slags chokolade hakkes groft hver for sig.
Hver for sig smeltes de over vandbad sammen med 1 dl piskefløde og 20 g smør røres i hver.
Lad chokoladecremerne køle lidt af, hvorefter de skiftevis hældes over tærten i formen.
Med et træspyd laves mønstre i kagen.
Lad tærten stå i køleskabet i mindst 4 timer.
Pynt med jordbær på toppen.