
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
190 g g | mel mel | ||
60 g g | flormelis flormelis | ||
1 knsp. knsp. | salt salt | ||
1 | æggeblommer æggeblomme | ||
fedtstof fedtstof | |||
500 g g | jordbær jordbær | ||
200 g g | mørk chokolade mørk chokolade | ||
200 g g | hvid chokolade hvid chokolade | ||
2 dl dl | piskefløde piskefløde | ||
2 | frysepose frysepose | ||
bagepapir bagepapir | |||
tørrede bælgfrugter tørrede bælgfrugter | |||
grillspyd i træ grillspyd i træ | |||
165 g g | smør smør |
Jordbærtærte med chokoladecreme
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Skær 125 g koldt smør i tern. Samles hurtigt med mel, flormelis, salt og æggeblomme, evt. Tilsættes 1-2 spsk. Koldt vand. Stilles på køl i 1 time, hvorefter det rulles udmellem 2 opskårne fryseposer til en cirkel (diameter 28 cm). Beklæd bunden af en springform (diameter 24 cm) med bagepapir og smør kanten. Læg dejen i formen således at den danner en 2 cm høj kant. Dæk af med bagepapir og hæld tørrede bælgfrugter på. Forbages i en forvarmet ovn ved 200 °C i 10 minutter. Bagepapiret og bælgfrugterne fjernes og bunden bages videre i 10 minutter. Lad den køle helt af.Rengør 200 g jordbær og skær dem i skiver. Fordel dem på tærtebunden. Begge slags chokolade hakkes groft hver for sig. Hver for sig smeltes de over vandbad sammen med 1 dl piskefløde og 20 g smør røres i hver. Lad chokoladecremerne køle lidt af, hvorefter de skiftevis hældes over tærten i formen. Med et træspyd laves mønstre i kagen. Lad tærten stå i køleskabet i mindst 4 timer.Pynt med jordbær på toppen.