Jordbærtærte med chokoladecreme

Jordbærtærte med chokoladecreme image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

1 portion
    • 190   g mel
    • 60   g flormelis
    • 1   knsp. salt
    • 1   æggeblomme
    •   fedtstof
    • 500   g jordbær
    • 200   g mørk chokolade
    • 200   g hvid chokolade
    • 2   dl piskefløde
    • 2   frysepose
    •   bagepapir
    •   tørrede bælgfrugter
    • 165   g smør

Forberedelse

  1. Skær 125 g koldt smør i tern.

  2. Samles hurtigt med mel, flormelis, salt og æggeblomme, evt. tilsættes 1-2 spsk. koldt vand.

  3. Stil dejen på køl i 1 time, hvorefter det rulles udmellem 2 opskårne fryseposer til en cirkel (diameter 28 cm).

  4. Beklæd bunden af en springform (diameter 24 cm) med bagepapir og smør kanten.

  5. Læg dejen i formen således at den danner en 2 cm høj kant.

  6. Dæk af med bagepapir og hæld tørrede bælgfrugter på.

  7. Forbages i en forvarmet ovn ved 200 °C i 10 minutter.

  8. Bagepapiret og bælgfrugterne fjernes og bunden bages videre i 10 minutter.

  9. Lad den køle helt af.

  10. Rengør 200 g jordbær og skær dem i skiver.

  11. Fordel dem på tærtebunden.

  12. Begge slags chokolade hakkes groft hver for sig.

  13. Hver for sig smeltes de over vandbad sammen med 1 dl piskefløde og 20 g smør røres i hver.

  14. Lad chokoladecremerne køle lidt af, hvorefter de skiftevis hældes over tærten i formen.

  15. Med et træspyd laves mønstre i kagen.

  16. Lad tærten stå i køleskabet i mindst 4 timer.

  17. Pynt med jordbær på toppen.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 326
Protein (g) 4
Kulhydrat (g) 28
Fedt (g) 21