
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
mel mel | 190 g g | |
flormelis flormelis | 60 g g | |
salt salt | 1 knsp. knsp. | |
æggeblommer æggeblomme | 1 | |
fedtstof fedtstof | ||
jordbær jordbær | 500 g g | |
mørk chokolade mørk chokolade | 200 g g | |
hvid chokolade hvid chokolade | 200 g g | |
piskefløde piskefløde | 2 dl dl | |
frysepose frysepose | 2 | |
bagepapir bagepapir | ||
tørrede bælgfrugter tørrede bælgfrugter | ||
smør smør | 165 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJordbærtærte med chokoladecreme
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
- Skær 125 g koldt smør i tern.
- Samles hurtigt med mel, flormelis, salt og æggeblomme, evt. tilsættes 1-2 spsk. koldt vand.
- Stil dejen på køl i 1 time, hvorefter det rulles udmellem 2 opskårne fryseposer til en cirkel (diameter 28 cm).
- Beklæd bunden af en springform (diameter 24 cm) med bagepapir og smør kanten.
- Læg dejen i formen således at den danner en 2 cm høj kant.
- Dæk af med bagepapir og hæld tørrede bælgfrugter på.
- Forbages i en forvarmet ovn ved 200 °C i 10 minutter.
- Bagepapiret og bælgfrugterne fjernes og bunden bages videre i 10 minutter.
- Lad den køle helt af.
- Rengør 200 g jordbær og skær dem i skiver.
- Fordel dem på tærtebunden.
- Begge slags chokolade hakkes groft hver for sig.
- Hver for sig smeltes de over vandbad sammen med 1 dl piskefløde og 20 g smør røres i hver.
- Lad chokoladecremerne køle lidt af, hvorefter de skiftevis hældes over tærten i formen.
- Med et træspyd laves mønstre i kagen.
- Lad tærten stå i køleskabet i mindst 4 timer.
- Pynt med jordbær på toppen.
Næringsindhold
Fedt21
g
Kulhydrater28
g
Protein4
g
kcal326
kJ1363