Super frisk. Til Lidl Pris
Jordbærtærte med chokoladecreme

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

mel mel190 g g
flormelis flormelis60 g g
salt salt1 knsp. knsp.
æggeblommer æggeblomme1
fedtstof fedtstof
jordbær jordbær500 g g
mørk chokolade mørk chokolade200 g g
hvid chokolade hvid chokolade200 g g
piskefløde piskefløde2 dl dl
frysepose frysepose2
bagepapir bagepapir
tørrede bælgfrugter tørrede bælgfrugter
smør smør165 g g

Jordbærtærte med chokoladecreme

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

60 min
(107)

Opskriften

  1. Skær 125 g koldt smør i tern.
  2. Samles hurtigt med mel, flormelis, salt og æggeblomme, evt. tilsættes 1-2 spsk. koldt vand.
  3. Stil dejen på køl i 1 time, hvorefter det rulles udmellem 2 opskårne fryseposer til en cirkel (diameter 28 cm).
  4. Beklæd bunden af en springform (diameter 24 cm) med bagepapir og smør kanten.
  5. Læg dejen i formen således at den danner en 2 cm høj kant.
  6. Dæk af med bagepapir og hæld tørrede bælgfrugter på.
  7. Forbages i en forvarmet ovn ved 200 °C i 10 minutter.
  8. Bagepapiret og bælgfrugterne fjernes og bunden bages videre i 10 minutter.
  9. Lad den køle helt af.
  10. Rengør 200 g jordbær og skær dem i skiver.
  11. Fordel dem på tærtebunden.
  12. Begge slags chokolade hakkes groft hver for sig.
  13. Hver for sig smeltes de over vandbad sammen med 1 dl piskefløde og 20 g smør røres i hver.
  14. Lad chokoladecremerne køle lidt af, hvorefter de skiftevis hældes over tærten i formen.
  15. Med et træspyd laves mønstre i kagen.
  16. Lad tærten stå i køleskabet i mindst 4 timer.
  17. Pynt med jordbær på toppen.

Næringsindhold

Fedt21 g Kulhydrater28 g Protein4 g kcal326 kJ1363