Jordbærsorbet

Jordbærsorbet image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

4 personer
    •   citronersaft
    • 60   g sukker
    • 500   g jordbær
    • 1   dl mousserende vin
    • 2   spsk. vand
    •   mynte til pynt

Forberedelse

    Bring sukker, citronsaft og vand i kog. Lad det småkoge i 3-4 minutter og derefter køle af. Skyl 400 g jordbær og fjern stilkene. Blend jordbærrene sammen med den afkølede citronsirup. Tilsæt den mousserende vin og kom blandingen i en fryseegnet beholder. Stil den i fryseren i mindst 2-3 timer og rør rundt med en gaffel 1 gang i timen. Skyl de resterende jordbær, fjern stilkene og skær jordbærrene i skiver. Form sorbeten til kugler, anret dem på jordbærskiverne og pynt med myte.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 82
Protein (g) 1
Kulhydrat (g) 15