Super frisk. Til Lidl Pris
Jordbæris med basilikum

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Is

jordbær jordbær350 g g
basilikum basilikum5 - 6 stilke stilk
piskefløde piskefløde200 g g
æggeblommer æggeblomme2
sukker sukker100 g g

Jordbæris med basilikum

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

20 min
(2)

Opskriften

Rengør 250 g jordbær. Purér de 200 g, og skær resten i små tern. Pil basilikumbladene af stænglerne, og hak bladene fint. Varm fløden op.

Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål til en cremet masse. Hæld den varme fløde langsomt i, mens du rører. Sæt skålen over et vandbad, og pisk i ca. 7 min, indtil massen begynder at tykne lidt. Tag massen af vandbadet, lad den køle ned, og rør af og til i den. Vend jordbærpuréen, jordbærternene samt hakket basilikum sammen, og hæld massen i en flad skål, der kan tåle frost. Lad skålen stå i fryseren i mindst 4 timer. Rør ofte i massen med en gaffel, så iskrystallerne bliver mindre. Rengør de resterende jordbær, og skær dem i skiver. Form isen til kugler med en isske, og fordel kuglerne i 4 portioner. Pynt med jordbærskiver og lidt basilikum.

Tip

Hvis du har en ismaskine, kan du også fryse isen heri i henhold til producentens anvisninger.