Jordbær-tomatsalat med pestogratineret torsk

Jordbær-tomatsalat med pestogratineret torsk image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

4 portioner
    • 500   g jordbær
    •   snacktomater
    • 2   spsk. olivenolie
    •   salt og peber
    • 20   g mynte eller friske basilikumblade
    • 600   g torskefileter
    • 120   g pesto

Forberedelse

  1. Skyl jordbær og fjern stilken.

  2. Skær eller bræk jordbærrene i halve eller mindre stykker, og kom dem i en skål.

  3. Skær snacktomater i halve, og kom dem i skålen med jordbærrene.

  4. Hæld olivenolie over, og krydr med salt og friskkværnet peber.

  5. Vend myntebladene i salaten, og lad den trække, mens du tilbereder fisken.

  6. Tænd for ovnen på 200 °C.

  7. Skyl torskefileterne i koldt vand, og dup dem tørre.

  8. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, og læg dem i et smurt ovnfast fad eller på en smurt pande, der kan tåle at komme i ovnen.

  9. Sæt fadet eller panden i den forvarmede ovn, og bag torskefileterne i 12 minutter.

  10. Tag dem ud og fordel al pestoen over torskefileterne, og sæt dem tilbage i ovnen i 5 minutter.

  11. Tip: Kom væden fra fadet, du har bagt fisken i, over salaten. Det giver en god og fyldig smag. Du kan evt. servere retten med groft brød eller et par kogte nye kartofler. Er familien ikke til smagen af friske mynteblade, kan du erstatte dem med friske basilikumblade.