Irsk soda bread med cheddar og bacon

Irsk soda bread med cheddar og bacon image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 35 min

Ingredienser

1 brød
    • 5   dl hvedemel
    • 1   tsk. natron
    • 3,5   tsk. salt
    • 1   tsk. sukker
    • 2   dl kærnemælk
    • 3   skiver bacon
    • 125   g cheddar modnet cheddar foretrækkes
    •   peber

Forberedelse

    Et soda bread er et irsk brød, der hverken kræver gær, hævning eller æltning. Det er super nemt at lave, og det er lige før, at du kan lave brødet på en god halv times tid fra start til slut. Derfor en perfekt opskrift til hverdagen eller weekendmorgenmaden, når der skal brød på bordet.

    Brødet er klart bedst på dagen, fordi det er lavet med natron. Får du ikke spist det hele, kan du fryse det ned i skiver og tage det op og riste det, når du har lyst.

    1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

    2. Steg skiver af bacon på begge sider på en middelvarm pande, til det er sprødt. Lad det dryppe af på en tallerken med et stykke køkkenrulle.

    3. Skær osten i små tern. Hak den nu sprøde bacon i små stykker.

    4. Bland hvedemel, natron, salt, sukker og lidt friskkværnet peber i en skål.

    5. Vend bacon og ostetern i og derefter kærnemælk.

    6. Ælt/vend dejen sammen med hænderne, til det netop hænger sammen. Juster med mere kærnemælk/mel for at ramme en ikke-klistret dej, der hænger fint sammen.

    7. Form dejen til en rund kugle (du skal ikke trykke den for hårdt sammen), og placer den på en bageplade med bagepapir, der er blevet drysset med en smule mel.

    8. Giv brødet et lille tryk og skær et 1 cm dybt kryds henover toppen.

    9. Pensel med kærnemælk og bag i ca 25 minutter til godt gyldent og sprødt - også når du banker på bunden. Lad køle en smule, inden du skærer og spis!