
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Pizzadej
vand vand | 4 dl dl | ||
gær gær | 5 g g | ||
havsalt havsalt | 2 tsk. tsk. | ||
ølandshvedemel
ølandshvedemel (+ ekstra til udrulning (alm. hvede kan sagtens bruges)) | 300 g g | ||
durummel durummel | 200 g g |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteHvid pizza med kartoffel, rosmarin og rødløg
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Pizzadejen giver 2 pizzabunde
PizzadejRør vand, gær og salt sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil dejen er smidig - lad dejen hvile i ca. 30 minutter. Del dejen i to dele og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord, ca. 32 cm.
FyldSkær både rødløg og kartofler i helt tynde skiver, brug fx et mandolinjern. Skær dernæst gedeosten i skiver. Top pizzabundene med skiver af rødløg, kartoffel og gedeost. Drys hakket rosmarin over pizzaerne sammen med en smule olivenolie og sort peber.
Bag pizzaerne en ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er meget varm, cirka 250 grader, og brug gerne varmluft. Pizzaerne bages i ca. 12-14 minutter eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende. Server en grøn salat til pizzaerne eller top med dem frisk rucola.
Opskriften er bragt i samarbejde med Økologisk Landsforening. Læs mere påiloveøko.dk/opskrifter