Optø hummeren efter anvisning på pakken. Tag kødet ud af hummerskallerne, skær det i mundrette stykker og sæt det tildækket til side. Hak løget og svits det sammen med hummerskallerne i 3 spsk smør. Tilsæt hvidvin, 3 spsk cognac, bouillon og smag til med salt og peber. Kog den op og lad den simre under låg i 8-10 min. Si suppen og hæld den tilbage i gryden. Skræl suppegrøntsagerne og skær dem i små tern. Svits grøntsagerne i resten af smørret og kom dem i hummerfonden. Hæld piskefløden i og lad suppen simre i 12-15 min, indtil grøntsagerne er møre. Blend suppen og smag til med salt og den resterende cognac. Tilsæt hummerkødet og varm suppen kort inden den serveres.
Hummersuppe
Ingredienser
4
personer
-
- 1 hummer
- 1 løg
- 5 spsk. smør
- 3 dl hvidvin
- 4 spsk. cognac
- 5 dl grøntsagsbouillon
- salt
- hvid peber
- 300 g suppegrøntsager
- 2,5 dl piskefløde