Hummersuppe

Hummersuppe image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 50 min

Ingredienser

4 personer
    • 1   hummer
    • 1   løg
    • 5   spsk. smør
    • 3   dl hvidvin
    • 4   spsk. cognac
    • 5   dl grøntsagsbouillon
    •   salt
    •   hvid peber
    • 300   g suppegrøntsager
    • 2,5   dl piskefløde

Forberedelse

    Optø hummeren efter anvisning på pakken. Tag kødet ud af hummerskallerne, skær det i mundrette stykker og sæt det tildækket til side. Hak løget og svits det sammen med hummerskallerne i 3 spsk smør. Tilsæt hvidvin, 3 spsk cognac, bouillon og smag til med salt og peber. Kog den op og lad den simre under låg i 8-10 min. Si suppen og hæld den tilbage i gryden. Skræl suppegrøntsagerne og skær dem i små tern. Svits grøntsagerne i resten af smørret og kom dem i hummerfonden. Hæld piskefløden i og lad suppen simre i 12-15 min, indtil grøntsagerne er møre. Blend suppen og smag til med salt og den resterende cognac. Tilsæt hummerkødet og varm suppen kort inden den serveres.