Super frisk. Til Lidl Pris
Hønsekødssuppe med kødboller og melboller

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Suppe

1 kylling kylling
(eller suppehøne)
3 l l vand vand
(eller til det dækker)
2 tsk. tsk. salt salt
15 peberkorn peberkorn
3 laurbærblade laurbærblad
3 porrer porre
(de grønne blade)
0,5 knoldselleri knoldselleri
3 gulerødder gulerod
3 stilke stilk bladselleri bladselleri
1 løg løg
(stort)
2 fed fed hvidløg hvidløg
1 håndfulde håndfuld persille persille

Kødboller

500 g g hakket grisekød hakket grisekød
1 løg løg
1 æg æg
1 dl dl mælk mælk
3 spsk. spsk. hvedemel hvedemel
8 g g salt salt
peber peber
1 l l grøntsagsbouillon grøntsagsbouillon

Melboller

75 g g smør smør
2 dl dl vand vand
125 g g mel mel
2 æg æg

Grøntsager

3 gulerødder gulerod
0,5 knoldselleri knoldselleri
3 porrer porre
(den lyse ende )
persille persille
(til servering)

Hønsekødssuppe med kødboller og melboller

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

4:00 t
(3)

Sådan gør du

Suppe

Læg kyllingen i en stor gryde. Hæld vand ved, indtil det dækker kyllingen. Bring gryden i kog, og lad det simre i 10 minutter. Nu vil grumset skum samle sig i overfladen. Fjern det forsigtig med en sigte, og kasser det, så vandet bliver helt klart. Dette kaldes at skumme suppen.

Tilsæt salt, og lad suppen simre, imens du klargør de smagsgivende grøntsager: Rens og skyl gulerødder, porre, knoldselleri og bladselleri grundigt, og skær det hele i grove skiver. Pil løg og hvidløg, og skær det i grove skiver. Skyl persille.

Skum suppen igen, hvis der er kommet nyt urent skum i overfladen. Tilsæt dernæstpeber og laurbærblade til suppen sammen med alle grøntsagerne.

Lad suppen koge i 2 timer. Imens kan du lave kødboller og melboller.

Kødboller

Kom alle ingredienserne i en skål, og pisk det sammen med ene håndmikser med kødkroge. Stil farsen på køl i 30 minutter. Imens kan du lave melboller.

Bring en gryde med grøntsagsbouillon i kog. Form små kødboller med en teske og dump dem ned i gryden. Gentag med 10 kødboller. Lad dem dernæst koge i 5 minutter, til de flyder til toppen og er tilberedte hele vejen igennem. Fjern kødbollerne, og læg dem i en skål, imens du koger de næste kødboller. Gentag indtil al farsen er brugt.

Melboller

Kom smør, vand og salt i en gryde, og bring det i kog, så smørret smelter. Tilsæt mel, og pisk med et piskeris, så du får en dej. Bliv ved med at piske, imens gryden står ved medium varme i et par minutter, til dejen samler sig til en blank masse.

Flyt dejen over i en ren skål, og lad den køle af i 5-10 minutter. Pisk dernæst æggene i et ad gangen, til du får en klistret, ensartet dej.

Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Lav også en stor skål med koldt vand, og tilsæt en håndfuld isterninger, så vandet forbliver iskoldt.

Melboller med bollesprøjte:Fyld dejen over i en bollesprøjte. Tryk langsomt en pølse dej ud af sprøjten. Skær pølsen over med en kniv efter hver 1,5-2 cm, og lad små boller dumpe ned i gryden med simrende vand. Kog melbollerne i cirka 5 minutter, og flyt dem over i et dørslag, så de kan dryppe af.

Melboller med sprøjtepose:Fyld dejen over i en sprøjte pose. Klip et hul på cirka 1,5 cm. Tryk langsomt en pølse dej ud af sprøjteposen. Klip pølsen over med en saks efter hver 1,5-2 cm, og lad små boller dumpe ned i gryden med simrende vand. Kog melbollerne i cirka 5 minutter, og flyt dem over i et dørslag, så de kan dryppe af.

Servering

Fjern dernæst forsigtigt kyllingen fra gryden, og lad den køle af. Derefter kan du plukke kødet fra. Det smager skønt i tarteletter, salater, suppe, hønsesalat og lignende.

Hæld suppen gennem en sigte, og kom det over i en ren gryde og bring den i kog. Smag suppen til med salt og peber.

Skær gulerødder og knoldselleri i små tern og porre i skiver. Tilsæt det til suppen, og lad grøntsagerne koge med i 5 minutter. Tilsæt dernæst kødboller og melboller. Varm det hele igennem, og servér med lidt persille på toppen.