Put lever, løg, ansjoser, hvidløg og æble i en foodprocessor og hak, indtil massen er jævn. Melet piskes ud i den kolde fløde og bringes herefter i kog. Smørret smeltes i jævningen, hvorefter leverblandingen, æg, salt, peber, allehånde og muskat røres i. Fordel massen i foliebakkerne og bag i ca. 1 time ved 200 grader. Velbekomme! Tip: Leverpostejen kan også krydres med nelliker, timian eller salvie. Den rå masse kan også fryses ned og bages, lige før den skal serveres - så er der lun leverpostej.
Hjemmelavet kalveleverpostej
Ingredienser
6
personer
-
- 300 g kalvelever
- 1 løg
- 1 ansjos kan udlades
- 1 hvidløg
- 0,5 dl hvedemel
- 1 æg
- 1,5 dl piskefløde
- 150 g smør
- 1 - 2 tsk. salt
- 1 knsp. allehånde
- 0,5 æbler
- 1 knsp. muskatnød
- peber