Hjemmelavet kalveleverpostej

Hjemmelavet kalveleverpostej image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 20 min

Ingredienser

6 personer
    • 300   g kalvelever
    • 1   løg
    • 1   ansjos kan udlades
    • 1   hvidløg
    • 0,5   dl hvedemel
    • 1   æg
    • 1,5   dl piskefløde
    • 150   g smør
    • 1   - 2   tsk. salt
    • 1   knsp. allehånde
    • 0,5   æbler
    • 1   knsp. muskatnød
    •   peber

Forberedelse

    Put lever, løg, ansjoser, hvidløg og æble i en foodprocessor og hak, indtil massen er jævn. Melet piskes ud i den kolde fløde og bringes herefter i kog. Smørret smeltes i jævningen, hvorefter leverblandingen, æg, salt, peber, allehånde og muskat røres i. Fordel massen i foliebakkerne og bag i ca. 1 time ved 200 grader. Velbekomme! Tip: Leverpostejen kan også krydres med nelliker, timian eller salvie. Den rå masse kan også fryses ned og bages, lige før den skal serveres - så er der lun leverpostej.