Kog eddikeblandingen op og sæt rødløg og sennepsfrø i blød
Hjemmelavede, gourmet hotdogs
Ingredienser
12
stk.
-
Hotdogbrød
- 3 dl mælk
- 25 g gær
- 0,5 dl rapsolie
- 1 æg
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 1 nip kardemomme
- 600 g mel
- 1 æg til pensling
-
Ketchup
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 5 tomater
- 1 æble
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 1 nip peber
- 1 tsk. karry
- 1 spsk. æbleeddike
- 1 tsk. sambal oelek eller karrypaste
- 0,5 dl vand
- 0,5 dl rapsolie
-
Aioli
- 1,5 dl mayonnaise
- 1 nip salt og peber
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. citronsaft
-
Ristede løg
- 2 løg
- 1 dl mel
- 1 nip salt
- 4 dl fritureolie
-
Syltede rødløg
- 2 rødløg
- 1,5 dl æbleeddike
- 0,5 dl vand
- 0,5 dl sukker
- 1 tsk. peberkorn hele
-
Syltede sennepsfrø
- 2 spsk. sennepsfrø
- 0,5 dl eddikeblanding fra de syltede rødløg
-
Pølser
- 12 frankfurtere
- 1 agurk hakket i små tern
Forberedelse
Lav dine brød ved at opløse gær i mælk. Tilsæt olie, krydderier og æg og rør rundt. Kom melet i lidt af gangen. Ælt godt og lad dejen hæve en time. Form brødene, efterhæv imens ovnen tændes på 175 grader varmluft. Pensl brød med æg og bag i 20 minutters tid.
Lav ketchup ved at snitte grøntsager, som svitses af i olie. Kom resterende ved og lad den simre. Stavblend til sidst.
Skær løg i skiver til ‘ristede løg’ og del dem fra hinanden. Vend dem i mel og salt - og kom dem i fritureolie til de er sprøde. Dryp af på køkkenrulle.
Rør din aioli sammen, hak agurker og steg pølserne sprøde (prik i dem inden de kommer på panden).
Saml dine hotdogs med aioli, ketchup, syltede og ristede løg, agurk og sennepsfrø.