Hjemmelavede, gourmet hotdogs

Hjemmelavede, gourmet hotdogs image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 45 min

Ingredienser

12 stk.
  • Hotdogbrød

    • 3   dl mælk
    • 25   g gær
    • 0,5   dl rapsolie
    • 1   æg
    • 1   spsk. sukker
    • 1   tsk. salt
    • 1   nip kardemomme
    • 600   g mel
    • 1   æg til pensling
  • Ketchup

    • 1   løg
    • 1   fed hvidløg
    • 5   tomater
    • 1   æble
    • 1   spsk. sukker
    • 1   tsk. salt
    • 1   nip peber
    • 1   tsk. karry
    • 1   spsk. æbleeddike
    • 1   tsk. sambal oelek eller karrypaste
    • 0,5   dl vand
    • 0,5   dl rapsolie
  • Aioli

    • 1,5   dl mayonnaise
    • 1   nip salt og peber
    • 1   fed hvidløg
    • 1   spsk. citronsaft
  • Ristede løg

    • 2   løg
    • 1   dl mel
    • 1   nip salt
    • 4   dl fritureolie
  • Syltede rødløg

    • 2   rødløg
    • 1,5   dl æbleeddike
    • 0,5   dl vand
    • 0,5   dl sukker
    • 1   tsk. peberkorn hele
  • Syltede sennepsfrø

    • 2   spsk. sennepsfrø
    • 0,5   dl eddikeblanding fra de syltede rødløg
  • Pølser

    • 12   frankfurtere
    • 1   agurk hakket i små tern

Forberedelse

  1. Kog eddikeblandingen op og sæt rødløg og sennepsfrø i blød

  2. Lav dine brød ved at opløse gær i mælk. Tilsæt olie, krydderier og æg og rør rundt. Kom melet i lidt af gangen. Ælt godt og lad dejen hæve en time. Form brødene, efterhæv imens ovnen tændes på 175 grader varmluft. Pensl brød med æg og bag i 20 minutters tid.

  3. Lav ketchup ved at snitte grøntsager, som svitses af i olie. Kom resterende ved og lad den simre. Stavblend til sidst.

  4. Skær løg i skiver til ‘ristede løg’ og del dem fra hinanden. Vend dem i mel og salt - og kom dem i fritureolie til de er sprøde. Dryp af på køkkenrulle.

  5. Rør din aioli sammen, hak agurker og steg pølserne sprøde (prik i dem inden de kommer på panden).

  6. Saml dine hotdogs med aioli, ketchup, syltede og ristede løg, agurk og sennepsfrø.