SkyrdipHak mandler og rosiner fint - gerne i en blender eller foodprocessor. Hæld skyr op i den tallerken, du vil spise af. Tilsæt mandler og rosiner og rør det godt sammen. Spis skyrblandingen som dip med havregrynskiksene.
Havregrynskiks med skyrdip
Ingredienser
1
portion
-
Skyrdip
- 15 stk. mandler
- 25 stk. rosiner
- 6 stk. havregrynskiks
- 2 dl skyr
-
Havregrynskiks
- 4 dl havregryn
- 0,5 dl sesamfrø kan udelades
- 2 dl vand kogende vand
- 3 spsk. olivenolie
- 0,5 tsk. salt
Forberedelse
HavregrynskiksKom havregryn, sesamfrø, salt og olie i en skål og hæld kogende vand over. Rør det hele sammen med en ske, til du har en klistret masse.Hæld massen ud på et stykke bagepapir, kom endnu et stykke bagepapir over og rul dejen tyndt ud med en kagerulle. Brug en kniv eller pizzakniv til at skære dejen i skiver. Du kan også bruge små runde eller stjerneformede småkageforme til at lave fine figurer.Bag ved 200 grader i 15-20 min. til kiksene er let brunede.
Udarbejdet af Birgitte Nymann