Forvarm ovnen til 175 °C (varmluft). Pisk blødt smør luftigt i en skål med en håndmikser. Tilsæt skiftevis sukker, vaniljesukker, salt og æg under omrøring. Tilsæt mel, kakaopulver og bagepulver i skålen, og rør kort rundt.
Halloween-kage
Ingredienser
16
portioner
-
- 300 g smør
- 180 g sukker
- 8 g vaniljesukker
- salt
- 5 æg
- 250 g mel
- 100 g kakaopulver
- 2 tsk. bagepulver
- 1 citron
- 50 g slik fx flagermus-slik
- 50 g vingummisnører
Forberedelse
Beklæd samtidig en springform med bagepapir, og smør kanterne. Fordel dejen i kageformen, og bag den i den forvarmede ovn i ca. 30 min. Tag derefter kagen ud af ovnen, og lad den afkøle.
Halvér citronen, og pres saften ud. Rør 2 spsk citronsaft sammen med resten af det sigtede flormelis til glasur i en skål. Overtræk kagens overflade med glasuren, og fordel flagermus, vingummisnører og vingummidyr på kagen. Lad sukkerglasuren blive fast, og servér halloween-kagen.