Gulerodscupcakes

Gulerodscupcakes image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

48 mini cupcakes
    • 200   g brun farin
    • 3   æg
    • 5   spsk. sirup lys
    • 1   olie smagsneutral, fx solsikkeolie
    • 1   tsk. bagepulver
    •   tsk. natron
    •   tsk. salt
    • 1   tsk. kanel
    •   tsk. kardemomme
    •   tsk. allehånde stødt
    •   tsk. nelliker stødt
    •   tsk. vaniljepulver
    • 180   g hvedemel
    • 250   g gulerødder
  • Smørcreme

    • 500   g smør stuetempereret
    • 400   g flormelis
    • 4   spsk. citronersaft
    • 1   tsk. vaniljepulver

Forberedelse

    Nem kage eller dessert til brunch eller påskefrokosten. Gulerodskagerne er også særdeles velegnede til eftermiddagskaffen, en ganske almindelig forårsdag, da de er super nemme og meget hurtige at lave.

    Disse smagfulde cupcakes kan pyntes alt efter tema. Pynt dem så de passer til påskefrokosten med f.eks. chokoladepåskeæg eller påskeharer. Du kan også lave dem til små forårscupcakes med grøn smørcreme og spiselige blomster.  Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvordan dine gulerodscupcakes kan få det perfekte look. En ting er sikker, de smager fantastisk!

    Dej

    Forvarm ovnen til 180 grader (almindelig ovn). Pisk æg, brun farin og sirup sammen med et piskeris. Tilsæt salt og olie, og sigt alle de tørre ingredienser i. Skræl og riv gulerødder på et fint rivejern, og kom de revede gulerødder i dejen. Kom dejen i en sprøjtepose, og fordel dejen i formene. Hvis du ikke har en sprøjtepose, kan du enten bruge en almindelig pose eller fordele dejen i formene med en ske.

    Sæt en plade ind ad gangen. Bag dejen i den forvarmede ovn i ca. 15 min.

    Smørcreme

    Pisk det stuetempereret smør lyst, og tilsæt herefter vaniljepulver og citronsaft. Sigt flormelis i. Pisk med en elpisker, til du får en lys og luftig smørcreme. Når kagerne er kølet helt af, kan smørcremen sprøjtes på. Herefter kan de pyntes efter eget valg.

    Du får ca. 2-3 plader á 24 mini cupcakes