
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
kærnemælk kærnemælk | 1,5 dl dl | |
gær gær | 5 g g | |
honning honning | 1 spsk. spsk. | |
vand vand | 600 ml ml | |
salt salt | 1 spsk. spsk. | |
rugmel rugmel | 300 g g | |
rugkerner rugkerner | 100 g g | |
solsikkekerner solsikkekerner | 100 g g | |
græskarkerner græskarkerner | 100 g g | |
hørfrø hørfrø | 100 g g | |
speltmel speltmel | 100 g g | |
mel mel | 200 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGroft rugbrød
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
SurdejRør alle surdejsingredienserne sammen, dæk dejen med husholdningsfilm og lad den stå ved stuetemperatur. Efter 48 timer ved stuetemperatur er surdejen klar til brug. Så simpelt er det!
Groft rugbrødTag surdejen og rør den ud i det kolde vand sammen med salt og mel. Sæt husholdningsfilm over skålen og lad dejen stå til næste dag. Hæld rug-, solsikke- og græskarkerner samt hørfrø i en skål og tilsæt så vand indtil kernerne er dækket. Lad kernerne stå i blød til næste dag. Den efterfølgende dag hældes vandet fra de opblødte kerner, og kernerne blandes i dejen sammen med resten af ingredienserne. Rør dejen godt igennem og tænd ovnen på 200 grader. Tag ca. 3 dl dej fra.Opbevar deti et syltetøjsglas til en ny surdej. Lad den stå et døgn på køkkenbordet og stil den herefter på køl til næste gang, du bager rugbrød. Fyld rugbrødsdejen i en smurt rugbrødsform og lad den hæve i 1 time. Drys med lidt sesam, solsikke- eller græskarkerner på toppen og bag rugbrødet i ovnen i 1 time og 15 min. ved 200 grader.Udarbejdet af Birgitte Nymann