Super frisk. Til Lidl Pris
Grønsagstærte

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

100 g g speltmel speltmel
25 g g ølandshvedemel ølandshvedemel
50 g g havregryn havregryn
3 spsk. spsk. olivenolie olivenolie
(ca. 45 ml)
0,5 dl dl vand vand
0,5 dl dl skyr skyr
(ca. 50 g)
0,5 tsk. tsk. salt salt
spinat spinat
1 porrer porre
(ca. 150 g)
3 æg æg
(ca. 150 g)
1 tsk. tsk. krydderimix krydderimix

Grønsagstærte

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

15 min
(7)

Sådan gør du

Tærtebund100 g fuldkornsspelt50 g finvalsede havregryn25 g ølands hvedemel3 spsk. olivenolie½ dl vand ½ dl skyr ½ tsk. saltFyld200 g frisk spinat1 porre3 æg1,5 dl skyr 1 tsk. salatkrydderi

Bland alle ingredienserne til dejen og ælt dem godt sammen, så de får en fast konsistens. Pres dejen ud i en tærteform på 25 cm eller 2 mindre tærteforme. Bag bunden i 10 min. på 200 grader. Når du skal lave fyldet, steger du spinaten på en pande, indtil det ”falder sammen” og fylder mindre. Herefter presser du vandet ud af spinaten ved at knuge den i hænderne eller presse den mod bunden af en si (ellers bliver tærten meget vandholdig). Skær herefter porren i tynde skiver. Pisk æg og skyr grundigt sammen med salatkrydderiet. Kom spinat og de skiveskårne porrer på tærtebunden og hæld æggemassen over. Bag tærten ved 200 grader i 20-30 min.

Tip

  • Brug andre grønsager end spinat og porre (eller bare én slags grønsager).
  • Tilsæt kødrester fra aftensmaden dagen før, f.eks. kyllingebryst.

Udarbejdet af Birgitte Nymann

Næringsindhold

Fedt126 g Kulhydrater65 g Protein71 g kcal1407 kJ5881

Keywords

Frokost