
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
speltmel speltmel | 100 g g | ||
ølandshvedemel ølandshvedemel | 25 g g | ||
havregryn havregryn | 50 g g | ||
olivenolie
olivenolie (ca. 45 ml) | 3 spsk. spsk. | ||
vand vand | 0,5 dl dl | ||
skyr
skyr (ca. 50 g) | 0,5 dl dl | ||
salt salt | 0,5 tsk. tsk. | ||
spinat spinat | |||
porrer
porre (ca. 150 g) | 1 | ||
æg
æg (ca. 150 g) | 3 | ||
krydderimix krydderimix | 1 tsk. tsk. |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteGrønsagstærte
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Tærtebund100 g fuldkornsspelt50 g finvalsede havregryn25 g ølands hvedemel3 spsk. olivenolie½ dl vand ½ dl skyr ½ tsk. saltFyld200 g frisk spinat1 porre3 æg1,5 dl skyr 1 tsk. salatkrydderi
Bland alle ingredienserne til dejen og ælt dem godt sammen, så de får en fast konsistens. Pres dejen ud i en tærteform på 25 cm eller 2 mindre tærteforme. Bag bunden i 10 min. på 200 grader. Når du skal lave fyldet, steger du spinaten på en pande, indtil det ”falder sammen” og fylder mindre. Herefter presser du vandet ud af spinaten ved at knuge den i hænderne eller presse den mod bunden af en si (ellers bliver tærten meget vandholdig). Skær herefter porren i tynde skiver. Pisk æg og skyr grundigt sammen med salatkrydderiet. Kom spinat og de skiveskårne porrer på tærtebunden og hæld æggemassen over. Bag tærten ved 200 grader i 20-30 min.
Tip
- Brug andre grønsager end spinat og porre (eller bare én slags grønsager).
- Tilsæt kødrester fra aftensmaden dagen før, f.eks. kyllingebryst.
Udarbejdet af Birgitte Nymann