Grillede stenfrugter med stracciatella og basilikum

Grillede stenfrugter med stracciatella og basilikum image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

4 personer
    • 1   g mozzarella
    • 0,75   dl fløde
    • 2   nektariner
    • 5   abrikoser
    • 3   donutferskener
    • 1   håndfuld frisk basilikum
    •   olivenolie
    •   salt og peber
    •   citronersaft

Forberedelse

    Stenfrugter er skønne, som de er, men har du prøvet dem grillet i en salat? Her får du et bud på en simpel sommersalat med grillede nektariner, abrikoser og donutferskner (eller de stenfrugter du har mest lyst til - fx blommer), stracciatella og frisk basilikum. Den er perfekt som en del af et måltid med flere små retter eller som appetizer med brød til.

  1. Riv mozzarellakuglen i små stykker og vend med fløde. Stil på køl i minimum 1 time men også gerne længere.

  2. Skær stenfrugterne ud i mundrette stykker og fjern sten.

  3. Varm en grillpande eller grill op til mellemhøj varme og grill stenfrugterne på begge sider, til de får fine grillstriber og begynder at blive møre.

  4. Vend de grillede stenfrugter med et skvis citronsaft, olivenolie og hakket basilikum.

  5. Anret fx på en tallerken med stenfrugterne placeret rundt omkring stracciatella i midten.

  6. Dryp med ekstra olivenolie, peber, flagesalt og basilikum.

  7. Opskriften er udarbejdet i samarbejde med Anna Bartels, anna-mad.dk