
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
2 | græskar
græskar (ca. 1 kg) | ||
Salt og peber Salt og peber | |||
2 | rødløg rødløg | ||
3 - 4 spsk. spsk. | olivenolie olivenolie | ||
3 dåser dåse | hakkede tomater
hakkede tomater (a 425 ml) | ||
1 spsk. spsk. | tomatpuré tomatpuré | ||
100 ml ml | rødvine rødvin | ||
sukker sukker | |||
100 g g | grønne oliven grøn oliven | ||
0,5 bøtter bøtte | basilikum basilikum |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteGræskarspaghetti med tomat- og olivensauce
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Vask græskarrene, halvér dem på langs, og fjern kernerne og det trevlede indre. Salt let, og damp dem bløde ved siden af hinanden i en dampindsats over kogende saltvand tildækket i 30-50 min. Skræl i mellemtiden rødløgene, og skær dem i fine spalter. Steg dem klare i 2 spsk. olivenolie. Tilsæt de hakkede tomater og tomatpuréen, svits. Hæld rødvinen i, og krydr med salt, peber og sukker, og kog det kraftigt ind i 20 min. Rør rundt af og til. Hak olivenerne groft. Pluk basilikumbladene af, og skær dem i strimler. Hæld oliven i sovsen, varm dem, og smag til. Lad græskarhalvdelene dryppe af. Løsn det spaghettilignende frugtgrød med en gaffel, hæld den øvrige olivenolie over, og servér med tomat-oliven-saucen.
Tip
Kogetiden varierer ved hvert græskar. Test af med en gaffel, om frugtkødet løsner sig let fra skallen.