Der er mange måder hvorpå du kan inkorporere græskar i din madlavning. F.eks. kan du nemt tilføje græskar og ’gemme’ det i dine børns mad, så de får flere grøntsager. Græskar er nemt at arbejde med og derfor også lækkert i mange hverdagsretter. I denne opskrift prøver du kræfter med disciplinen spaghettigræskar. Det laves ved at rive det bagte græskar med en gaffel så du til sidst står tilbage med fine strimler af græskar. Prøv den lækre græskarspaghetti her. God fornøjelse!
Græskarspaghetti med tomat- og olivensauce
Ingredienser
-
- 2 græskar ca. 1 kg
- salt og peber
- 2 rødløg
- 3 - 4 spsk. olivenolie
- 3 dåser hakkede tomater a 425 ml
- 1 spsk. tomatpuré
- 100 ml rødvine
- sukker
- 100 g grønne oliven
- 0,5 bøtter basilikum
Forberedelse
Vask græskarrene, halvér dem på langs, og fjern kernerne og det trevlede indre. Salt let, og damp dem bløde ved siden af hinanden i en dampindsats over kogende saltvand tildækket i 30-50 min. Skræl i mellemtiden rødløgene, og skær dem i fine spalter. Steg dem klare i 2 spsk. olivenolie. Tilsæt de hakkede tomater og tomatpuréen, svits. Hæld rødvinen i, og krydr med salt, peber og sukker, og kog det kraftigt ind i 20 min. Rør rundt af og til. Hak olivenerne groft. Pluk basilikumbladene af, og skær dem i strimler. Hæld oliven i sovsen, varm dem, og smag til. Lad græskarhalvdelene dryppe af. Løsn det spaghettilignende frugtgrød med en gaffel, hæld den øvrige olivenolie over, og servér med tomat-oliven-saucen.
Tip
Kogetiden varierer ved hvert græskar. Test af med en gaffel, om frugtkødet løsner sig let fra skallen.