
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
hokkaido græskar hokkaido græskar | 400 g g | |
sukker sukker | 0,5 tsk. tsk. | |
gær gær | 30 g g | |
speltmel
speltmel (husk lidt ekstra til æltning) | 500 g g | |
salt
salt (uden top) | 2 tsk. tsk. | |
ristede løg ristede løg | 50 g g | |
salatkerneblanding salatkerneblanding | 30 g g | |
bagepapir bagepapir |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGræskarbrød
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Kunne du godt tænke dig friskbagt brød om morgenen? Eller blot som tilbehør til din aftensmad? Så kan du med fordel prøve dette lækre græskarbrød med ristede løg og kerner. Det lækre hokkaidogræskar giver brødet en dejlig smag og en blød og svampet konsistens som alle vil kunne lide. Prøv græskarbrødet nu, f.eks. som tilbehør til din næste gryderet eller suppe. God fornøjelse!
Skræl græskarret, fjern kernerne, og hak det groft. Kog det mørt i vand i ca. 15 min. Tag græskarret op. Gem kogevandet. Lad begge dele køle af, og mos så græskarret med en gaffel. Mål 200 ml lunken kogevand af, og opløs sukker og gær heri. Lad det stå tildækket i 10 min.Ælt mel, salt, græskar og ristede løg med kogevandet i ca. 3 min. Tilsæt mere afkølet kogevand efter behov. Lad dejen stå tildækket et varmt sted i ca. 1 time, til den har vokset sig tydeligt større.Bag brødet i en forvarmet ovn ved 225 °C i 15 min. Sænk ovntemperaturen til 200 °C, og bag brødet videre i 30-35 min. Dæk brødet til med alufolie det sidste stykke tid, så det ikke bliver for brunt. Lad brødet køle af på en køkkenrist.