Super frisk. Til Lidl Pris
Gourmettoast med svampe og pocherede æg

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kokkelandsholdet
Kokkelandsholdet
Lidl har taget kokkehuen på og indgået et samarbejde med Danmarks knivskarpe Kokkelandshold! Lidl og Kokkelandsholdet vil i samarbejde få danskerne tilbage i køkkenet, så der kan komme god hjemmelavet mad på bordet ude i de danske køkkener. Opskrifterne er udviklet med henblik på at give inspiration og ideer til, hvordan man bruger nogle af Danmarks mange lækre råvarer.

Ingredienser

10 æg æg
1,5 dl dl hvidvinseddike hvidvinseddike
400 g g champignoner champignon
1 løg løg
1 fed fed hvidløg hvidløg
3 dl dl piskefløde piskefløde
1 bundter bundt purløg purløg
1 brød brød
(fx groft hvedebrød eller toastbrød)
50 g g smør smør
olie olie

Gourmettoast med svampe og pocherede æg

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

30 min
(1)

Sådan gør du

Skær brødet ud i skiver.

Rens svampene ved at pensle jord af dem. Skær dem i kvarte.
Skræl løget, og halvér det. Læg begge halvdele på et spækbræt med skærefladen nedad, og snit dem fint.
Skær bunden af hvidløget, og pil skrællen af. Snit hvidløget fint. Bland løg og hvidløg.

Snit purløg fint, og skyl det herefter.

Varm en pande godt op, og hæld rapsolie på. Kom svampene på den varme pande, og tilsæt salt og peber. Lad det hele stege i 3-4 minutter. Tilsæt løg og hvidløg, og tilføj 5 tsk. hvidvinseddike, når svampene og løgene er flot karamelliserede. Tilsæt 3 dl fløde, når eddiken næsten er reduceret helt ind. Lad det simre.

Rist brødet på en pande, der er tilsat olie.

Bring en stor gryde med vand i kog. Tilsæt 1 dl hvidvinseddike. Slå æggene ud på hver deres tallerken. Rør forsigtigt i vandet. Skru ned for blusset, og pochér 3-5 æg i vandet ad gangen i 3-5 minutter. Vandet må ikke koge.
Vend brødene, og tilsæt lidt smør på panden. Når brødene er stegte, lægges de på et stykke køkkenrulle.

Tilsæt purløg til svampecremen, og rør godt rundt.

Kom et tykt lag svampecreme på brødet. Dernæst lægges de pocherede æg på. Drys med salt og peber.