
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser
æg æg | 10 | |
hvidvinseddike hvidvinseddike | 1,5 dl dl | |
champignoner champignon | 400 g g | |
løg løg | 1 | |
hvidløg hvidløg | 1 fed fed | |
piskefløde piskefløde | 3 dl dl | |
purløg purløg | 1 bundter bundt | |
brød
brød (fx groft hvedebrød eller toastbrød) | 1 | |
smør smør | 50 g g | |
olie olie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGourmettoast med svampe og pocherede æg
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Skær brødet ud i skiver.
Rens svampene ved at pensle jord af dem. Skær dem i kvarte.
Skræl løget, og halvér det. Læg begge halvdele på et spækbræt med skærefladen nedad, og snit dem fint.
Skær bunden af hvidløget, og pil skrællen af. Snit hvidløget fint. Bland løg og hvidløg.
Snit purløg fint, og skyl det herefter.
Varm en pande godt op, og hæld rapsolie på. Kom svampene på den varme pande, og tilsæt salt og peber. Lad det hele stege i 3-4 minutter. Tilsæt løg og hvidløg, og tilføj 5 tsk. hvidvinseddike, når svampene og løgene er flot karamelliserede. Tilsæt 3 dl fløde, når eddiken næsten er reduceret helt ind. Lad det simre.
Rist brødet på en pande, der er tilsat olie.
Bring en stor gryde med vand i kog. Tilsæt 1 dl hvidvinseddike. Slå æggene ud på hver deres tallerken. Rør forsigtigt i vandet. Skru ned for blusset, og pochér 3-5 æg i vandet ad gangen i 3-5 minutter. Vandet må ikke koge.
Vend brødene, og tilsæt lidt smør på panden. Når brødene er stegte, lægges de på et stykke køkkenrulle.
Tilsæt purløg til svampecremen, og rør godt rundt.
Kom et tykt lag svampecreme på brødet. Dernæst lægges de pocherede æg på. Drys med salt og peber.