Glutenfri gulerodsboller

Glutenfri gulerodsboller image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 40 min

Ingredienser

15 stk.
    • 100   g solsikkekerner
    • 100   g sesamfrø
    • 200   g hørfrø
    • 200   g malede mandler
    • 100   g malede cashewnødder
    • 300   g gulerødder Revne
    • 4   æg
    • 1   spsk. honning
    • 0,5   tsk. salt
    • 2   tsk. stødt kanel

Forberedelse

    Mal mandler og cashewnødder fint i din blender eller foodprocessor. Riv gulerødderne med et rivejern. Der skal være 300 g, når gulerødderne er revet. Kom alle ingredienserne i en skål sammen med æggene. Rør det hele sammen med en ske eller med hænderne. Form bollerne med hænderne. Tryk dem godt sammen. Fordel bollerne på en bageplade. Bag dem 35-40 min. i en forvarmet varmluftsovn på 160° grader.

    Tips

    Brug græskarkerner eller hasselnødder til afveksling. Kom andre krydderier i fx chili eller cayennepeber - og udelad kanel.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann