Super frisk. Til Lidl Pris
Gløgg-cheesecake

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

400 g g flødeost flødeost
40 ml ml gløgg-ekstrakt gløgg-ekstrakt
1 vaniljestænger vaniljestang
2 æg æg
200 g g pebernødder pebernød
50 g g valnøddekerner valnøddekerne
80 g g smør smør
2 spsk. spsk. sukker sukker

Gløgg-glasur

2 dl dl gløgg-ekstrakt gløgg-ekstrakt
1,5 spsk. spsk. majsstivelse majsstivelse

Gløgg-cheesecake

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

2:00 t
(5)

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 180 grader.

Knæk valnødderne, og hæld dem i en foodprocessor med pebernødder - blitz dem et par gange, så de bliver til en grov crumble. Smelt smørret og hæld det sammen med crumblen, indtil det har en ensformig konsistens.

Hæld det i en springform eller bagering med en diameter på 18 cm på en bageplade med bagepapir, så det dækker bunden af formen - bag den i 5-6 minutter.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem op med sukkeret - rør vaniljesukkerblandingen i flødeosten i en skål, og tilsæt gløgg-ekstrakt.

Del æggene i hvider og blommer - pisk blommerne sammen med flødeosten, mens hviderne piskes helt stive. Vend dem forsigtigt i flødemassen, indtil den er inkorporeret.

Bag den i 45-50 minutter, til den har sat sig. Lad den afkøle med ovnlågen på klem de første 20 minutter - herefter er den klar til at spise, når den er lun.

Kombiner majsstivelse og gløgg-ekstrakt i en gryde, og kog det op, indtil du har en tyk sirup. Smør den på kagen inden servering.