
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
200 g g | hindbær
hindbær ((frosne)) | ||
1 spsk spsk | citronersaft citronsaft | ||
500 g g | syltesukker
syltesukker ((i forholdet 2:1 )) | ||
2 spsk spsk | hindbærbrændevin hindbærbrændevin | ||
rene, skoldede glas med låg rene, skoldede glas med låg | |||
800 g g | rabarber rabarber |
Gelé med rarbarber og hindbær
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Skræl rabarberen, og skær den i stykker. Bring stykkerne i kog i 500 ml vand, og lad dem koge i 10 minutter, indtil de er møre. Tilsæt de frosne hindbær, og lad blandingen koge videre i 5 minutter. Hæld frugtblandingen i en saftpose, og lad saften dryppe af. Gem saften. Pres eller vrid til slut den sidste saft ud af hindbærrene og rabarberen.
Bland saften med citronsaft. Afmål 750 ml af saften (fyld evt. op med lidt vand), og kom den i en høj gryde. Tilsæt syltesukkeret, og rør det ud i saften. Bring saften i kog, og lad den bulderkoge i 4 minutter, mens du rører. Kom hindbærbrændevinen i, og hæld straks geléen på skoldede glas op til randen. Luk låget godt, lad glassene stå på hovedet i 5 minutter. Vend dem, og lad dem køle ned.