Gåsebryst med svesker

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Konditorcreme

20 g g majsstivelse majsstivelse
0,5 vaniljestænger vaniljestang
(eller 1 tsk vaniljesukker)
50 g g sukker sukker
1 knsp. knsp. salt salt
2 æggeblommer æggeblomme
1,5 dl dl sødmælk sødmælk
5 dl dl piskefløde piskefløde
(vendes i cremen til slut)

Mandelbunde

0,5 vaniljestænger vaniljestang
(eller 1 tsk vaniljesukker)
4 æg æg
(str. M)
50 g g rørsukker rørsukker
55 g g hvedemel hvedemel
1 tsk tsk bagepulver bagepulver
1 knsp. knsp. salt salt
25 g g mandler mandel

Sveskemos

125 g g svesker sveske
50 g g rørsukker rørsukker
2 dl dl vand vand

I øvrigt

300 g g marcipan marcipan
flormelis flormelis
(til at rulle marcipanen ud i)
mørk chokolade mørk chokolade
 fra WH
(smeltet)

Gåsebryst med svesker

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

Del opskriften
1:05 t
(7)

Sådan gør du

Konditorcreme, første skridt: Rør maizenaen ud i 1/2 dl sødmælk. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. (Du kan også anvende 1 tsk vaniljesukker) Bland maizena-mælken sammen med vaniljesukker, sukker, salt og æggeblommer. Kom 1,5 dl sødmælk i en gryde sammen med den tomme vaniljestang og varm det op til kogepunktet. Hæld æggeblandingen i og pisk kraftigt mens du koger det op. Cremen er færdig, når den er begyndt at tykne og slår tydelige bobler. Den skal koge et minuts tid mens du fortsat pisker kraftigt. Husk at piske grundigt for at undgå, at det brænder på. Kom cremen ud på en tallerken for at opnå en stor overflade og dæk til med husholdningsfilm. Sæt på køl i ca. 1 time til cremen er HELT kold.

MandelbundeFlæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Del æggene i æggeblommer og hvider. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og sukker hvidt og luftigt. Sigt hvedemel og bagepulver heri. Pisk hviderne stive i en helt ren skål med rent piskeris. Hak mandlerne til helt fint mandelmel. Vend massen sammen med de stiftpiskede æggehvider samt de finthakkede mandler. Fordel dejen i et rektangel (ca. 20 x 35 cm) på en bradepande beklædt med bagepapir på bunden. Bag bunden ved 180 grader i ca. 10-12 min. til den er let gylden. Køl bunden helt af inden den skæres til, så du har en bund, der måler 10 x 30 cm.

SveskemosSkær sveskerne i mindre stykker - jeg får ca 6-8 små bidder ud af én sveske. Kom svesker, sukker og vand i en lille tykbundet gryde og lad det småkoge i ca 10 minutter til vandet er kogt væk. Rør sveskerne godt sammen til en grov mos. Køl mosen af og kom den i en lille sprøjtepose (kan undlades, - du kan “bare” fordele mosen med en ske). Fordel sveskemosen ned langs midten af kagebunden.

Konditorcreme, fortsat Pisk den kolde vaniljecreme lind. Pisk de 5 dl fløde til sprøjtefast flødeskum og vend det sammen med den afkølede vaniljecreme.

Kom cremen i en sprøjtepose og klip et hul på størrelse med en en-krone. Fordel konditorcremen ovenpå kagebunden med sveskemosen ved hjælp af sprøjteposen. På den måde bygger du langsomt kagen op, og du får lidt højde på dit gåsebryst.

PyntRul marcipanen ud i lidt flormelis til en tykkelse på et par millimeter. Læg nænsomt marcipanen henover konditorcremen og tryk den fast med blid hånd. Skær enderne til. Sæt nu kagen på køl. Gerne et par timer før den skal serveres, så den lige når at samle sig.

Hak chokoladen groft og smelt den ved meget lav varme i en tykbundet gryde. Kom den smeltede chokolade i et lille kræmmerhus og dekorer kagen. Skær kagen i 6 lige store stykker og nyd.

Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss

Se flere opskrifter fra Annemette Voss her

Måske kan du også lide ...

Rabarbercheesecake med hvid chokolade

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rabarbercheesecake med hvid chokolade
0:40 min
(44)
Raw regnbuekage med ostecreme

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Raw regnbuekage med ostecreme
1:30 t
(10)
Abrikoskager med lavendel

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Abrikoskager med lavendel
0:50 min
(0)
Pink macarons

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Pink macarons
0:40 min
(4)
Bayerske Donuts

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Bayerske Donuts
0:30 min
(11)
Farverig påskelagkage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Farverig påskelagkage
1:00 t
(3)
Påskelagkage med hvid chokolade

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Påskelagkage med hvid chokolade
0:40 min
(3)
Jordbærtærte med chokoladecreme

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Jordbærtærte med chokoladecreme
1:00 t
(19)
Rabarbertrifili med jordbær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rabarbertrifili med jordbær
0:30 min
(1)
Stracciatella og cherry-kage med friske bær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Stracciatella og cherry-kage med friske bær
0:10 min
(1)
Kistekage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kistekage
1:50 t
(0)
Små spøgelser i marengs

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Små spøgelser i marengs
1:30 t
(0)
Mættende æbleskiver

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Mættende æbleskiver
0:30 min
(0)
Julecheesecake med cremet vanilje, sød kirsebær og sprøde mandler

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Julecheesecake med cremet vanilje, sød kirsebær og sprøde mandler
2:00 t
(11)
Pavlova med karamelsauce og eksotiske frugter

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Pavlova med karamelsauce og eksotiske frugter
1:50 t
(1)