
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Konditorcreme
majsstivelse majsstivelse | 20 g g | |
vaniljestænger
vaniljestang (eller 1 tsk vaniljesukker) | 0,5 | |
sukker sukker | 50 g g | |
salt salt | 1 knsp. knsp. | |
æggeblommer æggeblomme | 2 | |
sødmælk sødmælk | 1,5 dl dl | |
piskefløde
piskefløde (vendes i cremen til slut) | 5 dl dl |
Mandelbunde
vaniljestænger
vaniljestang (eller 1 tsk vaniljesukker) | 0,5 | |
æg
æg (str. M) | 4 | |
rørsukker rørsukker | 50 g g | |
hvedemel hvedemel | 55 g g | |
bagepulver bagepulver | 1 tsk. tsk. | |
salt salt | 1 knsp. knsp. | |
mandler mandel | 25 g g |
Sveskemos
svesker sveske | 125 g g | |
rørsukker rørsukker | 50 g g | |
vand vand | 2 dl dl |
I øvrigt
marcipan marcipan | 300 g g | |
flormelis
flormelis (til at rulle marcipanen ud i) | ||
mørk chokolade
mørk chokolade (smeltet) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGåsebryst med svesker
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Konditorcreme, første skridt:
- Rør maizenaen ud i 1/2 dl sødmælk.
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. (Du kan også anvende 1 tsk vaniljesukker)
- Bland maizena-mælken sammen med vaniljesukker, sukker, salt og æggeblommer.
- Kom 1,5 dl sødmælk i en gryde sammen med den tomme vaniljestang og varm det op til kogepunktet.
- Hæld æggeblandingen i og pisk kraftigt, mens du koger det op. Cremen er færdig, når den er begyndt at tykne og slår tydelige bobler.
- Den skal koge et minuts tid mens du fortsat pisker kraftigt. Husk at piske grundigt for at undgå, at det brænder på.
- Kom cremen ud på en tallerken for at opnå en stor overflade og dæk til med husholdningsfilm.
- Sæt på køl i ca. 1 time til cremen er HELT kold.
Mandelbunde
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
- Del æggene i æggeblommer og hvider. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og sukker hvidt og luftigt.
- Sigt hvedemel og bagepulver heri.
- Pisk hviderne stive i en helt ren skål med rent piskeris.
- Hak mandlerne til helt fint mandelmel.
- Vend massen sammen med de stiftpiskede æggehvider samt de finthakkede mandler.
- Fordel dejen i et rektangel (ca. 20 x 35 cm) på en bradepande beklædt med bagepapir på bunden.
- Bag bunden ved 180 grader i ca. 10-12 min. til den er let gylden.
- Køl bunden helt af inden den skæres til, så du har en bund, der måler 10 x 30 cm.
Sveskemos
- Skær sveskerne i mindre stykker - jeg får ca, 6-8 små bidder ud af én sveske.
- Kom svesker, sukker og vand i en lille tykbundet gryde og lad det småkoge i ca. 10 minutter til vandet er kogt væk.
- Rør sveskerne godt sammen til en grov mos. Køl mosen af og kom den i en lille sprøjtepose (kan undlades, - du kan “bare” fordele mosen med en ske).
- Fordel sveskemosen ned langs midten af kagebunden.
Konditorcreme, fortsat
- Pisk den kolde vaniljecreme lind.
- Pisk de 5 dl fløde til sprøjtefast flødeskum og vend det sammen med den afkølede vaniljecreme.
- Kom cremen i en sprøjtepose og klip et hul på størrelse med en en-krone. Fordel konditorcremen ovenpå kagebunden med sveskemosen ved hjælp af sprøjteposen. På den måde bygger du langsomt kagen op, og du får lidt højde på dit gåsebryst.
Pynt
- Rul marcipanen ud i lidt flormelis til en tykkelse på et par millimeter.
- Læg nænsomt marcipanen henover konditorcremen og tryk den fast med blid hånd. Skær enderne til.
- Sæt nu kagen på køl. Gerne et par timer før den skal serveres, så den lige når at samle sig.
- Hak chokoladen groft og smelt den ved meget lav varme i en tykbundet gryde.
- Kom den smeltede chokolade i et lille kræmmerhus og dekorer kagen. Skær kagen i 6 lige store stykker og nyd.
Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss