Super frisk. Til Lidl Pris
Fuldkornsboller

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

vand vand8 dl dl
gær gær10 g g
salt salt1 spsk. spsk.
honning honning
(ca. 20 g)
1 spsk. spsk.
olivenolie olivenolie
(ca. 40 g)
3 spsk. spsk.
havregryn havregryn250 g g
solsikkekerner solsikkekerner50 g g
hørfrø hørfrø50 g g
fuldkornshvedemel fuldkornshvedemel400 g g
speltmel speltmel200 g g
sesamfrø sesamfrø
(til at drysse på bollerne)

Fuldkornsboller

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

15 min
(31)

Opskriften

  1. Bland koldt vand og gær i en stor skål.
  2. Tilsæt salt, olivenolie og honning og rør det ud i vandet.
  3. Kom havregryn, solsikkekerner og hørfrø i.
  4. Tilsæt halvdelen af melet og rør grundigt med en ske. Dejen skal blive glat og smidig, så glutenet aktiveres - det gør bollerne gode og luftige.
  5. Kom resten af melet i dejen: den skal være ret våd og klistret og skal ikke æltes med hænderne.
  6. Dæk dejen til med film eller et låg og stil den koldt - i køleskab eller udenfor - i 12-24 timer.
  7. Efter hævning tændes ovnen på 225-250 grader.
  8. Tag dejen op med to spiseskeer, som du dypper i koldt vand af og til, så dejen ikke klistrer. Form i alt ca. 20 boller.
  9. Drys evt. bollerne med sesamfrø.
  10. Bages midt i ovnen i 25 min.

 

Udarbejdet af Birgitte Nymann

Næringsindhold

Fedt164 g Kulhydrater223 g Protein65 g kcal3846 kJ16076