
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
vand vand | 8 dl dl | |
gær gær | 10 g g | |
salt salt | 1 spsk. spsk. | |
honning
honning (ca. 20 g) | 1 spsk. spsk. | |
olivenolie
olivenolie (ca. 40 g) | 3 spsk. spsk. | |
havregryn havregryn | 250 g g | |
solsikkekerner solsikkekerner | 50 g g | |
hørfrø hørfrø | 50 g g | |
fuldkornshvedemel fuldkornshvedemel | 400 g g | |
speltmel speltmel | 200 g g | |
sesamfrø
sesamfrø (til at drysse på bollerne) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFuldkornsboller
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
- Bland koldt vand og gær i en stor skål.
- Tilsæt salt, olivenolie og honning og rør det ud i vandet.
- Kom havregryn, solsikkekerner og hørfrø i.
- Tilsæt halvdelen af melet og rør grundigt med en ske. Dejen skal blive glat og smidig, så glutenet aktiveres - det gør bollerne gode og luftige.
- Kom resten af melet i dejen: den skal være ret våd og klistret og skal ikke æltes med hænderne.
- Dæk dejen til med film eller et låg og stil den koldt - i køleskab eller udenfor - i 12-24 timer.
- Efter hævning tændes ovnen på 225-250 grader.
- Tag dejen op med to spiseskeer, som du dypper i koldt vand af og til, så dejen ikke klistrer. Form i alt ca. 20 boller.
- Drys evt. bollerne med sesamfrø.
- Bages midt i ovnen i 25 min.
Udarbejdet af Birgitte Nymann