
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
8 dl dl | vand vand | ||
10 g g | gær gær | ||
1 spsk spsk | salt salt | ||
1 spsk spsk | honning
honning ((ca. 20 g)) | ||
3 spsk spsk | olivenolie
olivenolie ((ca. 40 g)) | ||
250 g g | havregryn havregryn | ||
50 g g | solsikkekerner solsikkekerner | ||
50 g g | hørfrø hørfrø | ||
400 g g | fuldkornshvedemel fuldkornshvedemel | ||
200 g g | speltmel speltmel | ||
sesamfrø
sesamfrø ((til at drysse på bollerne)) |
Fuldkornsboller
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Bland koldt vand og gær i en stor skål. Tilsæt salt, olivenolie og honning og rør det ud i vandet. Kom havregryn, solsikkekerner og hørfrø i. Tilsæt halvdelen af melet og rør grundigt med en ske. Dejen skal blive glat og smidig, så glutenet aktiveres - det gør bollerne gode og luftige. Kom resten af melet i dejen: den skal være ret våd og klistret og skal ikke æltes med hænderne. Dæk dejen til med film eller et låg og stil den koldt - i køleskab eller udenfor - i 12-24 timer. Efter hævning tændes ovnen på 225-250 grader. Tag dejen op med to spiseskeer, som du dypper i koldt vand af og til, så dejen ikke klistrer. Form i alt ca. 20 boller. Drys evt. bollerne med sesamfrø. Bages midt i ovnen i 25 min.
Udarbejdet af Birgitte Nymann