
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
8 dl dl | vand vand | ||
10 g g | gær gær | ||
1 spsk. spsk. | salt salt | ||
1 spsk. spsk. | honning
honning (ca. 20 g) | ||
3 spsk. spsk. | olivenolie
olivenolie (ca. 40 g) | ||
250 g g | havregryn havregryn | ||
50 g g | solsikkekerner solsikkekerner | ||
50 g g | hørfrø hørfrø | ||
400 g g | fuldkornshvedemel fuldkornshvedemel | ||
200 g g | speltmel speltmel | ||
sesamfrø
sesamfrø (til at drysse på bollerne) |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteFuldkornsboller
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Bland koldt vand og gær i en stor skål. Tilsæt salt, olivenolie og honning og rør det ud i vandet. Kom havregryn, solsikkekerner og hørfrø i. Tilsæt halvdelen af melet og rør grundigt med en ske. Dejen skal blive glat og smidig, så glutenet aktiveres - det gør bollerne gode og luftige. Kom resten af melet i dejen: den skal være ret våd og klistret og skal ikke æltes med hænderne. Dæk dejen til med film eller et låg og stil den koldt - i køleskab eller udenfor - i 12-24 timer. Efter hævning tændes ovnen på 225-250 grader. Tag dejen op med to spiseskeer, som du dypper i koldt vand af og til, så dejen ikke klistrer. Form i alt ca. 20 boller. Drys evt. bollerne med sesamfrø. Bages midt i ovnen i 25 min.
Udarbejdet af Birgitte Nymann