Fuldkornsboller

Fuldkornsboller image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 15 min

Ingredienser

20 stk.
    • 8   dl vand
    • 10   g gær
    • 1   spsk. salt
    • 1   spsk. honning ca. 20 g
    • 3   spsk. olivenolie ca. 40 g
    • 250   g havregryn
    • 50   g solsikkekerner
    • 50   g hørfrø
    • 400   g fuldkornshvedemel
    • 200   g speltmel
    •   sesamfrø til at drysse på bollerne

Forberedelse

  1. Bland koldt vand og gær i en stor skål.

  2. Tilsæt salt, olivenolie og honning og rør det ud i vandet.

  3. Kom havregryn, solsikkekerner og hørfrø i.

  4. Tilsæt halvdelen af melet og rør grundigt med en ske. Dejen skal blive glat og smidig, så glutenet aktiveres - det gør bollerne gode og luftige.

  5. Kom resten af melet i dejen: den skal være ret våd og klistret og skal ikke æltes med hænderne.

  6. Dæk dejen til med film eller et låg og stil den koldt - i køleskab eller udenfor - i 12-24 timer.

  7. Efter hævning tændes ovnen på 225-250 grader.

  8. Tag dejen op med to spiseskeer, som du dypper i koldt vand af og til, så dejen ikke klistrer. Form i alt ca. 20 boller.

  9. Drys evt. bollerne med sesamfrø.

  10. Bages midt i ovnen i 25 min.

  11. Udarbejdet af Birgitte Nymann

Næringsindhold pr. portion

Kcal 3846
Protein (g) 65
Kulhydrat (g) 223
Fedt (g) 164