
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
200 g g | smør smør | ||
3 dl dl | sødmælk sødmælk | ||
50 g g | gær gær | ||
3 spsk. spsk. | vand vand | ||
3 spsk. spsk. | sukker sukker | ||
0,5 tsk. tsk. | salt salt | ||
3 | æg æg | ||
800 g g | hvedemel hvedemel | ||
200 g g | chokolade
chokolade (mørk, lys og/eller hvid chokolade) |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteFødselsdagsboller med chokolade-overraskelse
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt mælk, og rør rundt, så det bliver fingervarmt. Opløs gær i vand i en skål, og tilsæt mælkeblandingen, sukker og salt. Pisk 2 æg ud i skålen. Tilsæt mel lidt efter lidt, og rør rundt, til det er muligt at ælte dejen. Ælt dejen i skålen, til den er helt glat og flot skinnende. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og tildæk den med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i 1 time. Tænd ovnen på 175° varmluft. Form dejen til boller, og placér et stykke chokolade inden i hver bolle. Placér bollerne på en bageplade med bagepapir. Pisk det sidste æg sammen med lidt mælk, og pensl bollerne med blandingen. Bag bollerne i 20 min, til de er flot gyldne. Lad dem køle let af på en bagerist inden servering.