Fordej:50 g. fuldkornsspeltmel5 g. gær100 ml. vandDej:300 ml. vand3 dl. fuldkornsrugmel3-4 dl. speltmelHavsalt
Flutes med fuldkornsspeltmel
Ingredienser
1
portion
-
- 50 g speltmel
- 5 g gær
- 400 ml vand
- 3 dl rugmel ca. 150 g
- 3 - 4 dl speltmel ca. 210-270 g
- havsalt
Forberedelse
Lav en fordej dagen før, du skal bage og lad den stå på køkkenbordet. Rør fordejen ud i vandet og bland mel og havsalt i væsken. Rør / ælt godt igennem til dejen er blank og smidig. Dejen må gerne være lidt klistret, men tilsæt mel indtil den er sej og slipper skålen, når du vender den med let hånd. Form til flutes i den tykkelse og længde, du kan lide. Lad flutene hæve i en times tid. Drys med lidt groft mel. Bag ved 220 grader i 15-25 minutter alt efter tykkelse.
Udarbejdet af Birgitte Nymann
Næringsindhold pr. portion
Kcal
1391
Fedt (g)
10
Protein (g)
53