Flutes med fuldkornsspeltmel

Flutes med fuldkornsspeltmel image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 25 min

Ingredienser

1 portion
    • 50   g speltmel
    • 5   g gær
    • 400   ml vand
    • 3   dl rugmel ca. 150 g
    • 3   - 4   dl speltmel ca. 210-270 g
    •   havsalt

Forberedelse

    Fordej:50 g. fuldkornsspeltmel5 g. gær100 ml. vandDej:300 ml. vand3 dl. fuldkornsrugmel3-4 dl. speltmelHavsalt

    Lav en fordej dagen før, du skal bage og lad den stå på køkkenbordet. Rør fordejen ud i vandet og bland mel og havsalt i væsken. Rør / ælt godt igennem til dejen er blank og smidig. Dejen må gerne være lidt klistret, men tilsæt mel indtil den er sej og slipper skålen, når du vender den med let hånd. Form til flutes i den tykkelse og længde, du kan lide. Lad flutene hæve i en times tid. Drys med lidt groft mel. Bag ved 220 grader i 15-25 minutter alt efter tykkelse.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann

Næringsindhold pr. portion

Kcal 1391
Protein (g) 53
Fedt (g) 10