Super frisk. Til Lidl Pris
Flettet brød med nougatfyld

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

2 dl dl mælk mælk
30 g g gær gær
70 g g sukker sukker
150 g g smør smør
2 æg æg
500 g g mel mel
1 knsp. knsp. salt salt
200 g g hasselnødder hasselnød
250 g g nødde-nougatcreme nødde-nougatcreme
4 - 5 spsk. spsk. flødelikør med whisky flødelikør med whisky
50 g g flormelis flormelis
bagepapir bagepapir

Flettet brød med nougatfyld

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:20 t
(5)

Sådan gør du

Lun mælken. Gæren smuldres heri, 1 spsk. sukker tilsættes og hæver tildækket et lunt sted i 15 minutter. Den resterende sukker, 100 g smør, æg, salt og mel hældes i en skål. Mælkegæren tilsættes og dejen æltes glat. Lad det hæve tildækket i ca. 1 time.

Hak 100 g hasselnødder, resten males fint. Nødde-nougat cremen og den resterende smør røres cremet med 2 spsk. likør og nødderne tilsættes.

Dejen æltes igennem og deles i to på et meldrysset bord. Rulles ud til 2 rektangel (à 40 x 20 cm). Fordel halvdelen af nødde-nougatmassen på midten af hver rektangler og smør den ud samtidig med at der er fri dej hele vejen rundt. Dejen rulles på langs og trykkes sammen i enderne. De to ‚dejpølser‘ snoes om hinanden og lægges på en bageplade med bagepapir. Brødet ridses flere gange på overfladen og bages 40 minutter i en forvarmet ovn ved 175 °C. Efter 30 minutter dækkes af med folie. Lad brødet køle af i 5 minutter.

Sigt flormelis og rør det op med den resterende likør til en glat glasur pensles på brødet medens det endnu er varmt.

Tip

  • Hvis børnene også skal spise af brødet, brug hasselnødsirup istedet for likør.

Næringsindhold

Fedt23 g Kulhydrater40 g Protein8 g kcal408 kJ1702