Super frisk. Til Lidl Pris
Flettet brød med nougatfyld

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

mælk mælk2 dl dl
gær gær30 g g
sukker sukker70 g g
smør smør150 g g
æg æg2
mel mel500 g g
salt salt1 knsp. knsp.
hasselnødder hasselnød200 g g
nødde-nougatcreme nødde-nougatcreme250 g g
flødelikør med whisky flødelikør med whisky4 - 5 spsk. spsk.
flormelis flormelis50 g g
bagepapir bagepapir

Flettet brød med nougatfyld

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:20 t
(9)

Opskriften

Lun mælken. Gæren smuldres heri, 1 spsk. sukker tilsættes og hæver tildækket et lunt sted i 15 minutter. Den resterende sukker, 100 g smør, æg, salt og mel hældes i en skål. Mælkegæren tilsættes og dejen æltes glat. Lad det hæve tildækket i ca. 1 time.

Hak 100 g hasselnødder, resten males fint. Nødde-nougat cremen og den resterende smør røres cremet med 2 spsk. likør og nødderne tilsættes.

Dejen æltes igennem og deles i to på et meldrysset bord. Rulles ud til 2 rektangel (à 40 x 20 cm). Fordel halvdelen af nødde-nougatmassen på midten af hver rektangler og smør den ud samtidig med at der er fri dej hele vejen rundt. Dejen rulles på langs og trykkes sammen i enderne. De to ‚dejpølser‘ snoes om hinanden og lægges på en bageplade med bagepapir. Brødet ridses flere gange på overfladen og bages 40 minutter i en forvarmet ovn ved 175 °C. Efter 30 minutter dækkes af med folie. Lad brødet køle af i 5 minutter.

Sigt flormelis og rør det op med den resterende likør til en glat glasur pensles på brødet medens det endnu er varmt.

Tip

  • Hvis børnene også skal spise af brødet, brug hasselnødsirup istedet for likør.

Næringsindhold

Fedt23 g Kulhydrater40 g Protein8 g kcal408 kJ1702