
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
mælk mælk | 2 dl dl | |
gær gær | 30 g g | |
sukker sukker | 70 g g | |
smør smør | 150 g g | |
æg æg | 2 | |
mel mel | 500 g g | |
salt salt | 1 knsp. knsp. | |
hasselnødder hasselnød | 200 g g | |
nødde-nougatcreme nødde-nougatcreme | 250 g g | |
flødelikør med whisky flødelikør med whisky | 4 - 5 spsk. spsk. | |
flormelis flormelis | 50 g g | |
bagepapir bagepapir |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFlettet brød med nougatfyld
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Lun mælken. Gæren smuldres heri, 1 spsk. sukker tilsættes og hæver tildækket et lunt sted i 15 minutter. Den resterende sukker, 100 g smør, æg, salt og mel hældes i en skål. Mælkegæren tilsættes og dejen æltes glat. Lad det hæve tildækket i ca. 1 time.
Hak 100 g hasselnødder, resten males fint. Nødde-nougat cremen og den resterende smør røres cremet med 2 spsk. likør og nødderne tilsættes.
Dejen æltes igennem og deles i to på et meldrysset bord. Rulles ud til 2 rektangel (à 40 x 20 cm). Fordel halvdelen af nødde-nougatmassen på midten af hver rektangler og smør den ud samtidig med at der er fri dej hele vejen rundt. Dejen rulles på langs og trykkes sammen i enderne. De to ‚dejpølser‘ snoes om hinanden og lægges på en bageplade med bagepapir. Brødet ridses flere gange på overfladen og bages 40 minutter i en forvarmet ovn ved 175 °C. Efter 30 minutter dækkes af med folie. Lad brødet køle af i 5 minutter.
Sigt flormelis og rør det op med den resterende likør til en glat glasur pensles på brødet medens det endnu er varmt.
Tip
- Hvis børnene også skal spise af brødet, brug hasselnødsirup istedet for likør.