
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
mælk mælk | 2 dl dl | ||
gær gær | 30 g g | ||
sukker sukker | 70 g g | ||
smør smør | 150 g g | ||
æg æg | 2 | ||
mel mel | 500 g g | ||
salt salt | 1 knsp. knsp. | ||
hasselnødder hasselnød | 200 g g | ||
nødde-nougatcreme nødde-nougatcreme | 250 g g | ||
flødelikør med whisky flødelikør med whisky | 4 - 5 spsk. spsk. | ||
flormelis flormelis | 50 g g | ||
bagepapir bagepapir |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteFlettet brød med nougatfyld
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Lun mælken. Gæren smuldres heri, 1 spsk. sukker tilsættes og hæver tildækket et lunt sted i 15 minutter. Den resterende sukker, 100 g smør, æg, salt og mel hældes i en skål. Mælkegæren tilsættes og dejen æltes glat. Lad det hæve tildækket i ca. 1 time.
Hak 100 g hasselnødder, resten males fint. Nødde-nougat cremen og den resterende smør røres cremet med 2 spsk. likør og nødderne tilsættes.
Dejen æltes igennem og deles i to på et meldrysset bord. Rulles ud til 2 rektangel (à 40 x 20 cm). Fordel halvdelen af nødde-nougatmassen på midten af hver rektangler og smør den ud samtidig med at der er fri dej hele vejen rundt. Dejen rulles på langs og trykkes sammen i enderne. De to ‚dejpølser‘ snoes om hinanden og lægges på en bageplade med bagepapir. Brødet ridses flere gange på overfladen og bages 40 minutter i en forvarmet ovn ved 175 °C. Efter 30 minutter dækkes af med folie. Lad brødet køle af i 5 minutter.
Sigt flormelis og rør det op med den resterende likør til en glat glasur pensles på brødet medens det endnu er varmt.
Tip
- Hvis børnene også skal spise af brødet, brug hasselnødsirup istedet for likør.