Super frisk. Til Lidl Pris
Flæskesteg med det hele

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

nakkekam m. svær nakkekam m. svær2 - 2,5 kg kg
kartofler kartoffel4,5 glas glas
rødkål rødkål1 glas glas
laurbærblade laurbærblad2
nelliker nellike6
løg løg0,5

Brune kartofler

smør smør
sukker sukker

Sovs

mælk mælk
saucejævner saucejævner
sovsekulør sovsekulør
Salt og peber Salt og peber

Flæskesteg med det hele

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

40 min
(7)

Opskriften

Steg

Nakkekammen ridses i sværerne og gnides godt med salt og lidt peber. Laurbærbladene stikkes godt ned mellem sværerne - en i hver ende. Nelliker fordeles jævnt mellem sværerne. Stegen stilles i en bradepande med rist og lidt vand hældes i så det dækker bunden. Det halve løg deles og kommes i bradepanden. Stegen stilles i ovn ved ca. 180 grader. Stegen er færdig efter ca. 1½ - 2 timer (67 grader kernetemperatur).

Skyen i bunden af bradepanden og løget hældes over i en gryde (skal bruges til sovsen), og ovnen stilles på grill-funktion, så sværerne bobler op og bliver brune og sprøde. Husk at holde øje! Herefter tages stegen ud og stilles på et skrærebræt med staniol under, som pakkes rundt om stegen, men bemærk at sværerne ikke må dækkes til, da de ellers bliver bløde.

Alm. kartofler koges som vanligt og rødkålen hældes i en gryde og varmes stille og roligt op. Tilsæt evt. ½ tsk. salt.

Brune kartofler

De hvide kartofler fra glas tørres. Sukker kommes på en stor pande i et jævnt lag. Når sukkeret er smeltet skrues der ned for varmen - til jævn varme - og ca. 2-4 tsk. smør kommes i sukkeret, så det nu bliver til en lind karamelblanding. Det hele røres godt sammen, og de hvide kartofler hældes i. Kartoflerne vendes jævnligt i ca. 10 min. - hvis karamellen er for hård, tilsættes lidt mere fedtstof.

SovsSkyen, som er hældt fra stegen tidligere, blandes med 1 dl. vand og 1 dl. mælk. Når væsken begynder at småkoge, kommes lidt meljævning i, samt kulør så sovsen har en passende farve. Smages til med salt og peber samt evt. lidt bouillonterning og paprika, hvis der mangler smag.