Flæskesteg med det hele

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

2 - 2,5 kg kg nakkekam m. svær nakkekam m. svær
2,5 kg kg kartofler kartoffel
1 glas glas rødkål rødkål
2 laurbærblade laurbærblad
6 nelliker nellike
0,5 løg løg

Brune kartofler

smør smør
 fra WH
sukker sukker

Sovs

mælk mælk
saucejævner saucejævner
sovsekulør sovsekulør
Salt og peber Salt og peber

Flæskesteg med det hele

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

Del opskriften
0:40 min
(1)

Sådan gør du

Steg

Nakkekammen ridses i sværerne og gnides godt med salt og lidt peber. Laurbærbladene stikkes godt ned mellem sværerne - en i hver ende. Nelliker fordeles jævnt mellem sværerne. Stegen stilles i en bradepande med rist og lidt vand hældes i så det dækker bunden. Det halve løg deles og kommes i bradepanden. Stegen stilles i ovn ved ca. 180 grader. Stegen er færdig efter ca. 1½ - 2 timer (67 grader kernetemperatur).

Skyen i bunden af bradepanden og løget hældes over i en gryde (skal bruges til sovsen), og ovnen stilles på grill-funktion, så sværerne bobler op og bliver brune og sprøde. Husk at holde øje! Herefter tages stegen ud og stilles på et skrærebræt med staniol under, som pakkes rundt om stegen, men bemærk at sværerne ikke må dækkes til, da de ellers bliver bløde.

Alm. kartofler koges som vanligt og rødkålen hældes i en gryde og varmes stille og roligt op. Tilsæt evt. ½ tsk. salt.

Brune kartofler

De hvide kartofler fra glas tørres. Sukker kommes på en stor pande i et jævnt lag. Når sukkeret er smeltet skrues der ned for varmen - til jævn varme - og ca. 2-4 tsk. smør kommes i sukkeret, så det nu bliver til en lind karamelblanding. Det hele røres godt sammen, og de hvide kartofler hældes i. Kartoflerne vendes jævnligt i ca. 10 min. - hvis karamellen er for hård, tilsættes lidt mere fedtstof.

SovsSkyen, som er hældt fra stegen tidligere, blandes med 1 dl. vand og 1 dl. mælk. Når væsken begynder at småkoge, kommes lidt meljævning i, samt kulør så sovsen har en passende farve. Smages til med salt og peber samt evt. lidt bouillonterning og paprika, hvis der mangler smag.

Måske kan du også lide ...

Kalkun med morkelsauce, appelsin-fersken-chutney og rødkål

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kalkun med morkelsauce, appelsin-fersken-chutney og rødkål
3:00 t
(1)
Medister med kartofler og grønlangkål

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Medister med kartofler og grønlangkål
0:30 min
(2)
Juleskinke

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Juleskinke
1:00 t
(1)
Langtidsstegt and med sauce

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Langtidsstegt and med sauce
0:40 min
(2)
And med mandelrisotto og brombær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

And med mandelrisotto og brombær
1:10 t
(1)
Andebryster med lynsyltede tranebær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Andebryster med lynsyltede tranebær
1:00 t
(6)
Vagtelbrystfileter i paprikaflødesauce med svampe, bønner og små persillekartofler

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Vagtelbrystfileter i paprikaflødesauce med svampe, bønner og små persillekartofler
0:40 min
(5)
Andebrystfilet med sherry/orange sauce

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Andebrystfilet med sherry/orange sauce
1:00 t
(1)
Grydestegt andelår på appelsin-rødkål

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Grydestegt andelår på appelsin-rødkål
0:50 min
(3)
Rødkålstærter med flødeost

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rødkålstærter med flødeost
1:15 t
(1)
Rødkålssalat med appelsin og æble

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rødkålssalat med appelsin og æble
0:10 min
(3)
Rosenkålssalat

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rosenkålssalat
0:20 min
(4)
Rødkålssalat

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rødkålssalat
0:10 min
(2)
Råmarineret rødkål

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Råmarineret rødkål
0:10 min
(4)
Frikadeller med skjulte grønsager

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Frikadeller med skjulte grønsager
0:40 min
(4)