Flæskesteg med det hele

Flæskesteg med det hele image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 40 min

Ingredienser

4 portioner
    • 2   - 2,5   kg nakkekam m. svær
    • 4,5   glas kartofler
    • 1   glas rødkål
    • 2   laurbærblade
    • 6   nelliker
    • 0,5   løg
  • Brune kartofler

    •   smør
    •   sukker
  • Sovs

    •   mælk
    •   saucejævner
    •   sovsekulør
    •   salt og peber

Forberedelse

    Steg

    Nakkekammen ridses i sværerne og gnides godt med salt og lidt peber. Laurbærbladene stikkes godt ned mellem sværerne - en i hver ende. Nelliker fordeles jævnt mellem sværerne. Stegen stilles i en bradepande med rist og lidt vand hældes i så det dækker bunden. Det halve løg deles og kommes i bradepanden. Stegen stilles i ovn ved ca. 180 grader. Stegen er færdig efter ca. 1½ - 2 timer (67 grader kernetemperatur).

    Skyen i bunden af bradepanden og løget hældes over i en gryde (skal bruges til sovsen), og ovnen stilles på grill-funktion, så sværerne bobler op og bliver brune og sprøde. Husk at holde øje! Herefter tages stegen ud og stilles på et skrærebræt med staniol under, som pakkes rundt om stegen, men bemærk at sværerne ikke må dækkes til, da de ellers bliver bløde.

    Alm. kartofler koges som vanligt og rødkålen hældes i en gryde og varmes stille og roligt op. Tilsæt evt. ½ tsk. salt.

    Brune kartofler

    De hvide kartofler fra glas tørres. Sukker kommes på en stor pande i et jævnt lag. Når sukkeret er smeltet skrues der ned for varmen - til jævn varme - og ca. 2-4 tsk. smør kommes i sukkeret, så det nu bliver til en lind karamelblanding. Det hele røres godt sammen, og de hvide kartofler hældes i. Kartoflerne vendes jævnligt i ca. 10 min. - hvis karamellen er for hård, tilsættes lidt mere fedtstof.

    SovsSkyen, som er hældt fra stegen tidligere, blandes med 1 dl. vand og 1 dl. mælk. Når væsken begynder at småkoge, kommes lidt meljævning i, samt kulør så sovsen har en passende farve. Smages til med salt og peber samt evt. lidt bouillonterning og paprika, hvis der mangler smag.