Fish & chips med rodfrugtfritter og tatarsauce
Ingredienser
-
RODFRUGTFRITTER
- 1 kg blandede rodfrugter
- 2 spsk. olivenolie
- salt
-
TATARSAUCE
- 1 dl mayonnaise
- 1 dl græsk yoghurt
- 1 persille
- 1 purløg
- 3 spsk. cornichoner
- 2 spsk. kapers
- 2 tsk. dijonsennep
- salt og peber
- 0,5 citroner
-
FISH
- 800 g torskefileter
- 100 g mandler
- 1 dl rasp
- salt og peber
-
FISH
- 1 æg
Forberedelse
Tænd ovnen på 200° C.
Skrub eller skræl rodfrugterne, og skær dem i stave
Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Vend fritterne i olie og salt, og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre og sprøde.
Skær fisken i aflange stykker.
Pisk ægget sammen i en dyb tallerken.
Hak mandlerne helt fint (evt. ved hjælp af en foodprocessor eller blender), og bland det med rasp, salt og peber i en anden dyb tallerken.
Vend først fiskestykkerne i æg og dernæst i hakkede mandler.
Læg fisken på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i 10-15 minutter.
Rør mayonnaise og yoghurt sammen.
Tilsæt finthakkede cornichoner og kapers, citronsaft, fintrevet citronskal og dijonsennep.
Rør saucen sammen, og smag til.
Servér fish, rodfrugtfritter og tatarsauce med citron og persille.
Udarbejdet af Emma Martiny.