Super frisk. Til Lidl Pris
Fastelavnsboller med vaniljecreme

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kokkelandsholdet
Kokkelandsholdet
Lidl har taget kokkehuen på og indgået et samarbejde med Danmarks knivskarpe Kokkelandshold! Lidl og Kokkelandsholdet vil i samarbejde få danskerne tilbage i køkkenet, så der kan komme god hjemmelavet mad på bordet ude i de danske køkkener. Opskrifterne er udviklet med henblik på at give inspiration og ideer til, hvordan man bruger nogle af Danmarks mange lækre råvarer.

Ingredienser

Creme

200 g g sødmælk sødmælk
1 æg æg
30 g g sukker sukker
8 g g majsstivelse majsstivelse
1 vaniljestænger vaniljestang

Dej

100 g g sødmælk sødmælk
(lunet)
25 g g gær gær
120 g g smør smør
(blødt)
1 æg æg
60 g g sukker sukker
350 g g hvedemel hvedemel
5 g g salt salt

Fastelavnsboller med vaniljecreme

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

2:00 t
(22)

Sådan gør du

Rør alle ingredienserne sammen i en gryde, og kog kagecremen op under konstant piskning ved middel varme. Lad cremen koge igennem under fortsat piskning i 1-2 min. Tag gryden af varmen, og fortsæt med at piske 1-2 min, så cremen ikke brænder på i bunden. Læg låg på gryden, og lad cremen køle helt af.

Rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt æg, sukker, smør og hvedemel. Ælt dejen i 6 min ved middel hastighed, tilsæt saltet, og ælt dejen i yderligere 2 min. Lad dejen hæve i 45 min. Drys mel over dejen, og rul den ud til en stor firkant. Skær dejen i 16 lige store firkanter, og pensl kanterne med æg. Læg en stor skefuld creme på midten af hvert stykke dej. Fold dejen omkring cremen, og tryk kanterne godt sammen, så cremen ikke kan løbe ud. Vend bollerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve i 45 min, pensl dem med æg, og bag dem ved 190 grader varmluft i 10-12 min. Lad bollerne køle lidt af, og pynt dem med glasur eller chokoladeganache.