
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser
Creme
sødmælk sødmælk | 200 g g | |
æg æg | 1 | |
sukker sukker | 30 g g | |
majsstivelse majsstivelse | 8 g g | |
vaniljestænger vaniljestang | 1 |
Dej
sødmælk
sødmælk (lunet) | 100 g g | |
gær gær | 25 g g | |
smør
smør (blødt) | 120 g g | |
æg æg | 1 | |
sukker sukker | 60 g g | |
hvedemel hvedemel | 350 g g | |
salt salt | 5 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFastelavnsboller med vaniljecreme
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Rør alle ingredienserne sammen i en gryde, og kog kagecremen op under konstant piskning ved middel varme. Lad cremen koge igennem under fortsat piskning i 1-2 min. Tag gryden af varmen, og fortsæt med at piske 1-2 min, så cremen ikke brænder på i bunden. Læg låg på gryden, og lad cremen køle helt af.
Rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt æg, sukker, smør og hvedemel. Ælt dejen i 6 min ved middel hastighed, tilsæt saltet, og ælt dejen i yderligere 2 min. Lad dejen hæve i 45 min. Drys mel over dejen, og rul den ud til en stor firkant. Skær dejen i 16 lige store firkanter, og pensl kanterne med æg. Læg en stor skefuld creme på midten af hvert stykke dej. Fold dejen omkring cremen, og tryk kanterne godt sammen, så cremen ikke kan løbe ud. Vend bollerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve i 45 min, pensl dem med æg, og bag dem ved 190 grader varmluft i 10-12 min. Lad bollerne køle lidt af, og pynt dem med glasur eller chokoladeganache.