Fastelavnsboller med vaniljecreme

kokkelandsholdet
kokkelandsholdet
Fastelavnsboller med vaniljecreme image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 2 t

Ingredienser

16 stk.
  • Creme

    • 200   g sødmælk
    • 1   æg
    • 30   g sukker
    • 8   g majsstivelse
    • 1   vaniljestang
  • Dej

    • 100   g sødmælk lunet
    • 25   g gær
    • 120   g smør blødt
    • 1   æg
    • 60   g sukker
    • 350   g hvedemel
    • 5   g salt

Forberedelse

    Rør alle ingredienserne sammen i en gryde, og kog kagecremen op under konstant piskning ved middel varme. Lad cremen koge igennem under fortsat piskning i 1-2 min. Tag gryden af varmen, og fortsæt med at piske 1-2 min, så cremen ikke brænder på i bunden. Læg låg på gryden, og lad cremen køle helt af.

    Rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt æg, sukker, smør og hvedemel. Ælt dejen i 6 min ved middel hastighed, tilsæt saltet, og ælt dejen i yderligere 2 min. Lad dejen hæve i 45 min. Drys mel over dejen, og rul den ud til en stor firkant. Skær dejen i 16 lige store firkanter, og pensl kanterne med æg. Læg en stor skefuld creme på midten af hvert stykke dej. Fold dejen omkring cremen, og tryk kanterne godt sammen, så cremen ikke kan løbe ud. Vend bollerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve i 45 min, pensl dem med æg, og bag dem ved 190 grader varmluft i 10-12 min. Lad bollerne køle lidt af, og pynt dem med glasur eller chokoladeganache.