Super frisk. Til Lidl Pris
Farverige grøntsager i ovn med hummus og tomatsalsa

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

800 g g nye kartofler nye kartofler
5 stilke stilk timian timian
3 spsk. spsk. olivenolie olivenolie
Salt og peber Salt og peber
500 g g gulerødder gulerod
forskelligfarvede peberfrugter forskelligfarvede peberfrugter
2 squash squash
6 - 8 forårsløg forårsløg

Hummus

1 dåser dåse kikærter kikærter
(265 g afdryppede)
50 g g tahin tahin
(sesampasta, glas)
1 hvidløgsfed hvidløgsfed
1 knsp. knsp. citroner (skal fra) citron (skal fra)
(ubehandlet citronskal)
1 - 2 tsk. tsk. citronersaft citronsaft
1 knsp. knsp. kommen kommen
(tørret spidskommen)
salt salt
cayennepeber cayennepeber

Salsa

500 g g tomater tomat
(store tomater)
50 g g sorte oliven sorte oliven
1 løg løg
0,25 bøtter bøtte basilikum basilikum
Salt og peber Salt og peber
brun farin brun farin

Derudover

bagepapir bagepapir

Farverige grøntsager i ovn med hummus og tomatsalsa

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

60 min
(24)

Sådan gør du

Vask kartoflerne grundigt, og del dem på langs i kvarte, eller skær dem i otte dele. Pluk timianbladene af og hak dem, bland dem med olie og kartofler, og krydr med salt og peber. Fordel det på bagepapir på en bageplade, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 °C i 20 min.Skræl i mellemtiden gulerødderne, og halvér dem på langs. Vask peberfrugterne, fjern kernerne, og skær dem i brede skiver. Skyl squash og hvidløg, skær squashen i tykke skiver, halvér løget på langs. Vend kartoflerne én gang, hæld grøntsagerne ved, og bag videre i 25 min. Vend 1-2 gange undervejs.

Hummus

Hæld kikærterne ud i en si, skyl dem, og lad dem dryppe af. Purér dem med tahin og olivenolie. Pil hvidløget og pres det. Smag hummussen til med citronskal og -saft, spidskommen, salt og cayennepeber. Rør den smidig med 2-3 spsk. kogende vand efter behov.

Salsa

Skyl tomaterne, overhæld dem med kogende vand, hæld vandet væk, og flå tomaterne. Halvér dem, fjern kernerne, og skær dem i tern. Lad olivenerne dryppe af, og skær dem i tern. Pil løget og skær dem i fine tern. Skær basilikumbladene i fine strimler. Bland det hele, og smag til med salt, peber og sukker. Servér grøntsagerne med hummus og salsa.