Super frisk. Til Lidl Pris
Farverige grøntsager i ovn med hummus og tomatsalsa

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

nye kartofler nye kartofler800 g g
timian timian5 stilke stilk
olivenolie olivenolie3 spsk. spsk.
Salt og peber Salt og peber
gulerødder gulerod500 g g
forskelligfarvede peberfrugter forskelligfarvede peberfrugter
squash squash2
forårsløg forårsløg6 - 8

Hummus

kikærter kikærter
(265 g afdryppede)
1 dåser dåse
tahin tahin
(sesampasta, glas)
50 g g
hvidløgsfed hvidløgsfed1
citroner (skal fra) citron (skal fra)
(ubehandlet citronskal)
1 knsp. knsp.
citronersaft citronsaft1 - 2 tsk. tsk.
kommen kommen
(tørret spidskommen)
1 knsp. knsp.
salt salt
cayennepeber cayennepeber

Salsa

tomater tomat
(store tomater)
500 g g
sorte oliven sorte oliven50 g g
løg løg1
basilikum basilikum0,25 bøtter bøtte
Salt og peber Salt og peber
brun farin brun farin

Derudover

bagepapir bagepapir

Farverige grøntsager i ovn med hummus og tomatsalsa

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

60 min
(41)

Opskriften

En skøn vegetarisk ret med masser af smag. Denne ret er både indbydende at se på og smager fantastisk. Grønsagerne passer næsten sig selv når du først har fået dem i ovnen og så er det kun humus og salsa du skal koncentrere dig om. En fantastisk nem ret og en absolut vinder, hvis du er ny ud i det vegetariske køkken.
 

  1. Vask kartoflerne grundigt, og del dem på langs i kvarte, eller skær dem i otte dele.
  2. Pluk timianbladene af og hak dem, bland dem med olie og kartofler, og krydr med salt og peber.
  3. Fordel det på bagepapir på en bageplade, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 °C i 20 min.
  4. Skræl i mellemtiden gulerødderne, og halvér dem på langs.
  5. Vask peberfrugterne, fjern kernerne, og skær dem i brede skiver.
  6. Skyl squash og hvidløg, skær squashen i tykke skiver, halvér løget på langs.
  7. Vend kartoflerne én gang, hæld grøntsagerne ved, og bag videre i 25 min. Vend 1-2 gange undervejs.


Hummus

  1. Hæld kikærterne ud i en si, skyl dem, og lad dem dryppe af.
  2. Purér dem med tahin og olivenolie.
  3. Pil hvidløget og pres det.
  4. Smag hummussen til med citronskal og -saft, spidskommen, salt og cayennepeber.
  5. Rør den smidig med 2-3 spsk. kogende vand efter behov.


Salsa

  1. Skyl tomaterne, overhæld dem med kogende vand, hæld vandet væk, og flå tomaterne.
  2. Halvér dem, fjern kernerne, og skær dem i tern.
  3. Lad olivenerne dryppe af, og skær dem i tern.
  4. Pil løget og skær dem i fine tern.
  5. Skær basilikumbladene i fine strimler.
  6. Bland det hele, og smag til med salt, peber og sukker.
  7. Servér grøntsagerne med hummus og salsa.

Er du ikke til en udelukkende vegetarisk ret, kan retten også nydes med enten et stykke grillet haloumi eller et stykke kød efter eget valg.