Energibarer med chokoladeovertræk

Energibarer med chokoladeovertræk image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 15 min

Ingredienser

10 stk.
    • 200   g rosiner eller 100 g rosiner og 100 g dadler uden sten
    • 75   g havregryn
    • 50   g solsikkekerner
    • 0,5   tsk. salt
    • 1   spsk. vand
    • 40   g mørk chokolade min. 70%
    • 15   g kokosmel

Forberedelse

    Kom alle ingredienserne på nær chokolade og kokosmel i din foodprocessor og blend dem i 2 min. Form massen til energibarer, der er lidt bredere end din tommeltot. Stil dem på køl i 2 timer. Efter de 2 timer smeltes chokoladen over vandbad. Tag nu de kolde barer og vend dem i chokoladen. Rul dem dernæst i kokosmelet. Læg de overtrukne barer på bagepapir og stil dem på køl i yderligere 2 timer. Herefter er de klar til servering. Opbevar dem i et glas i køleskabet.

    TipBrug et miks af tørrede frugter i stedet for kun én slags eller brug græskarkerner i stedet for solsikkekerner. Du kan også udelade chokoladen eller rulle dem i kakao- og kanelpulver i stedet for at overtrække med chokolade.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann

Næringsindhold pr. portion

Kcal 159
Protein (g) 3
Kulhydrat (g) 22.5
Fedt (g) 6