Kom alle ingredienserne på nær chokolade og kokosmel i din foodprocessor og blend dem i 2 min. Form massen til energibarer, der er lidt bredere end din tommeltot. Stil dem på køl i 2 timer. Efter de 2 timer smeltes chokoladen over vandbad. Tag nu de kolde barer og vend dem i chokoladen. Rul dem dernæst i kokosmelet. Læg de overtrukne barer på bagepapir og stil dem på køl i yderligere 2 timer. Herefter er de klar til servering. Opbevar dem i et glas i køleskabet.
Energibarer med chokoladeovertræk
Ingredienser
10
stk.
-
- 200 g rosiner eller 100 g rosiner og 100 g dadler uden sten
- 75 g havregryn
- 50 g solsikkekerner
- 0,5 tsk. salt
- 1 spsk. vand
- 40 g mørk chokolade min. 70%
- 15 g kokosmel
Forberedelse
TipBrug et miks af tørrede frugter i stedet for kun én slags eller brug græskarkerner i stedet for solsikkekerner. Du kan også udelade chokoladen eller rulle dem i kakao- og kanelpulver i stedet for at overtrække med chokolade.
Udarbejdet af Birgitte Nymann
Næringsindhold pr. portion
Kcal
159
Protein (g)
3
Kulhydrat (g)
22.5
Fedt (g)
6