Eggs Benedict

Eggs Benedict image
Sværhedsgrad Svær
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

4 portioner
    •   salt
    • 2   spsk. eddike
    • 175   g smør
    • 6   æg
    • 1   knsp. sennep
    •   peber
    • 1   stk. brun farin
    • 4   skiver toastbrød
    • 8   skiver røget skinke
    • 1   spsk. forårsløg

Forberedelse

    Rigeligt vand koges op i en gryde, tilsæt salt og eddike. Smelt smørret i en lille gryde. Lad det simre så længe, at proteinet har sat sig på bunden, samtidig må smørret ikke blive brunt. Den smeltede smør hældes forsigtigt af, sådan at den skilles fra proteinet.2 æg deles (æggehviderne bruges andetsteds). Æggeblommer, sennep og 1-2 spsk. vand piskes skummende over et varmt vandbad. Den lunkne smør hældes i en tynd stråle under omrøring, og der røres videre, til saucen har sat sig. Smag til med salt, peber og citronsaft, og hold den varm. I mellemtiden slås de resterende æg enkeltvis ud i en opøser. Lad dem efter hinanden glide ned i det kogende eddikevand. Lad dem pochere i vandet i 3-4 min. Tag dem op og lad dem dryppe godt af.I mellemtiden ristes toasten, og skinken lægges på. Læg et æg på hver, hvorefter lidt sauce hældes over. Strø forårsløg på, og servér straks.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 564
Protein (g) 20
Kulhydrat (g) 11
Fedt (g) 47