
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
500 g g | lammefileter
lammefilet (optøet, hvis fra frost) | ||
1 | hvidløgsfed
hvidløgsfed (stort) | ||
4 spsk. spsk. | olivenolie olivenolie | ||
1 tsk. tsk. | paprikapulver paprikapulver | ||
1 tsk. tsk. | tørret oregano tørret oregano | ||
1 knsp. knsp. | stødt spidskommen stødt spidskommen | ||
1 knsp. knsp. | stødt koriander stødt koriander | ||
1 knsp. knsp. | cayennepeber cayennepeber | ||
200 g g | agurker agurk | ||
200 g g | tomater tomat | ||
1 | løg løg | ||
salt salt | |||
100 g g | hvidkål hvidkål | ||
200 g g | creme fraiche eller flødeskum creme fraiche eller flødeskum | ||
2 - 3 tsk. tsk. | chilipasta
chilipasta (stærk) | ||
tzatziki
tzatziki (til servering efter behov) | |||
pitabrød
pitabrød (eller fladbrød) |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteDöner med lam
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Vask fileten, dup den tør, hvis nødvendigt skæres senerne væk, og fileten skæres i 2-3 cm. tykke stykker. Pil hvidløgsfedet, og hak det. Omrør det med olie og krydderier, og tilsæt lammefileten. Lad det stå i køleskabet i mindst 2 timer. Skræl agurken, halver den, fjern kernerne, og skær den i tern. Vask tomaterne, halvér dem, fjern kernerne og skær også dem i tern. Pil løget, og skær den i fine ringe. Vask kålen, høvl den i tynde striber, og ælt det en smule. Omrør creme fraiche med chilipasta, og smag til med salt. Rist pitabrødene eller brødet let i ovnen. Hæld lammefileten og marinaden i en varm pande, og steg det sprødt under lejlighedsvis omrøring i ca. 8 min. Salt det. Skær pitabrødene halvt op, og smør dem med chilicremen. Hæld kød og grøntsager i, og server med tzatziki efter behov.