
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
15 | dadler daddel | ||
store dadler, fx medjool eller dobbel op på mindre dadler, fx juicy dates | |||
50 g g | marcipan marcipan | ||
150 g g | mørk chokolade mørk chokolade | ||
glitter glitter | |||
fx guld, til pynt |
Dadelkonfekt
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Forberedelsestid: 0:05 min
Skær et snit i dadlerne, og fjern stenene.
Skær marcipan i små aflange tern. Placér dem i dadlerne i stedet for stenen, og luk dadlen omkring marcipanen med et let tryk.
Hak chokoladen meget fint. Kom den ene halvdel af chokoladen i en skål. Smelt forsigtigt og langsomt den anden halvdel af chokoladen over et vandbad.Kom den smeltede chokolade over den hakkede chokolade, og rør rundt, så al chokoladen smelter.
Dyp de fyldte dadler i chokolade. Placér dem på et stykke bagepapir, og lad chokoladen stivne, inden servering.
Fyldte dadler
Fyldte dadler kan laves på mange forskellige måder. Min favorit af dadelkonfekt er den helt klassiske variant med marcipan og mørk chokolade, men her får du en række andre gode idéer:
- Fyld med peanutbutter og en peanuts og dyp med mørk chokolade. Det smager som snickers!
- Ælt likør, rom eller whiskey ind i marcipanen, inden den fyldes i dadlerne.
- Tilsæt revet appelsinskal til marcipanen og pynt hver dadel med lidt appelsinskal eller et stykke kandiseret appelsin.
- Tilsæt hakkede pistacienødder til marcipanmassen og pynt med en pistacienød på toppen.
Udarbejdet af emma martiny.