
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
auberginer
aubergine (ca. 100 g) | 0,5 | ||
olivenolie olivenolie | 2 spsk. spsk. | ||
salt salt | |||
løg løg | 1 | ||
hvidløg hvidløg | 2 fed fed | ||
ingefær
ingefær (ca. 10 g) | 2 cm cm | ||
fritureolie
fritureolie (fx. kokosolie) | 2 spsk. spsk. | ||
karry
karry (stærk karry) | 1,5 spsk. spsk. | ||
gurkemeje gurkemeje | 1 spsk. spsk. | ||
stødt spidskommen stødt spidskommen | 1 spsk. spsk. | ||
hakkede tomater hakkede tomater | 2 dåser dåse | ||
kokosmælk kokosmælk | 1 dåser dåse | ||
søde kartofler
sød kartoffel (ca. 200 g) | 2 - 3 | ||
grønne bønner grønne bønner | 200 g g | ||
limes saft lime saft | |||
chilisauce chilisauce | |||
mynte mynte | |||
kokus kokus | 3 spsk. spsk. | ||
ris
ris (valgfrit) |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteCurry med søde kartofler og kokos
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Skær auberginen i tern. Vend dem i olivenolie og salt og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter. Pil løg og hvidløg, skræl ingefær og hak det hele fint. Varm olie op i en stor gryde. Svits løg, hvidløg og ingefær i olien og tilsæt karry, gurkemeje og spidskommen. Lad krydderierne brænde en smule af, inden de hakkede tomater tilsættes. Lad tomaterne koge med i ca. 10 minutter og tilsæt derefter kokosmælk. Skræl de søde kartofler og skær dem i mundrette tern - kom dem i gryden og lad det hele simre i ca. 40 minutter, eller til kartoflerne er møre. Kog evt. ris. Kom bønnerne og de bagte auberginer i gryden og lad dem simre med i ca. 3-4 minutter. Smag retten til med limesaft, salt og evt. en smule chilisauce. Fordel retten i skåle og top med ristet kokos og frisk mynte. Du kan sagtens servere kogte ris til retten.
Opskriften er bragt i samarbejde med Økologisk Landsforening. Læs mere påiloveøko.dk/opskrifter